Haberler

İki Yıl Sonra Türkiye Uçuşa Geçecek

Güncelleme:

Kuzey Irak'tan Türkiye'ye akacak ilk doğalgaz, tam 50 yıllık talebi karşılayacak.

Kuzey Irak'ta en aktif firmalardan biri olan Genel Energy'nin Başkanı Tony Hayward, iki üç yıl içinde ilk doğalgazın Türkiye'ye akacağını belirterek, "2020'de 20 milyar metreküp doğalgaz Türk piyasasına akacak" dedi Türkiye'nin enerjide Rusya ve İran'a bağımlılığı açısından hayati öneme sahip Kuzey Irak doğalgazı Atlantik Konseyi Enerji Zirvesi'nde masaya yatırıldı. Bölgede en aktif firmalardan biri olan Genel Enerji'nin Başkanı Tony Hayward, iki yıl içinde gaz akışının başlayacağını belirtti.

"TÜRKİYE'NİN 50 YILLIK TALEBİNİ KARŞILAYACAK"

Hayward, "Bundan iki yıl önce Kürt Hükümeti'nin önemli bir petrol ihracatçısı olacağını söylemiştim. Ama bugün farklı bir şeyden bahsedeceğim. 150 milyar metreküp doğalgaz bulundu. Bölgede toplam 5 trilyon metreküp doğalgazın keşfi olacak. Bu miktar Türkiye'nin 50 yıllık talebini karşılayacak büyüklükte. Kuzey Irak'ın şu anda 300-400 milyar metreküp gazı var. Türkiye'ye ihracatın başlaması ile Rusya ve İran'a bağımlılık azalacak ve Türkiye daha ucuza alım yapabilecek" şeklinde konuştu.

ORTAK ŞİRKET 2016'DA

Bir ortak girişim şirketi kurulacağını belirten Hayward, "Yap-işletdevret modeliyle kurulacak. Finansman kısmı da gaz satışıyla birlikte başlayacak. Uluslararası ortaklardan ve Türklerden aldığımız bir modelle finansman sağlayacağız. 2016'da kurulmasının öngörüyoruz. İlk gaz iki yıl içinde gelecek. 2020'lerin başında 20 milyar metreküp doğalgaz Türk piyasasına akacak. Buradan da Avrupa'ya gidiş olacak" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Doğal Kaynaklar Bakanı Ashti Hawrami ise gazda üretimin başladığını belirterek "Türkiye ile anlaşmamız, Türk şirketlerinin de iyi niyeti var. Programda 6-12 aylık bir kayma oldu. Birinci bölüm bittikten sonra gaz gelecek" dedi.

"GELECEK YIL BİTECEK"

Hawrami, gazın Türkiye ve Avrupa'ya olan sevkiyatı ile ilgili olarak da "Türkiye'de gerekli altyapı var. Avrupa'daki adreslerle de Türkiye üzerinden buluşturacağız. Gazın tedariki için tüketici bekliyor, gelecek yıl bu zamanlar inşallah bu iş bitmiş olur" diye konuştu.

SAVAŞ MALİYETLİ

Terör nedeniyle mali disiplin sağlayamadıklarını belirten Hawrami, "İlk altı ayda 2 milyar dolar açık vardı. 7 milyar dolara çıktı. 1.4 milyon insanı çalıştırıyoruz ama maaşları ödeyemedik bir süre. Peşmerge'ye de yani terörle savaşanlara da maaş veremedik" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Rusya Federasyonu Türkiye İran Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

500

Yorumlar (26)

Bozoklu haluk:

Kürtlerle ticaretin bize bir faydası olmaz. Kendi özümüze dönmek kendi kaynaklarımızi kullanmak daha iyi olur.

9
64
yanıtYanıtla
nebat:

ulan gerzek, senin dedelerin anadoluya giremezken, biz kürtler yani dedelerimin sayesinde anadoluya ancak girebildiler. tarihi biraz araştır ondan sonra konuş. en azından saçma sapan konuşmazsın.

yanıt11
yanıt11
ÇANAKKALE:

SİZ HANGİ TARİHİ OKUYORSUNUZ YAW :) YOK ANADOLUNUN KAPILARINI BİZE SİZ AÇMIŞSINIZ FALAN :) KOSKOCA BİZANS DURDURMAMIŞ BİZİ SİZ KİMSİNİZ TARİHTE KAÇ KEZ İSMİNİZ GEÇİYOR Kİ

yanıt2
yanıt3
kurdogluMobil-ANDROID:

biz kurdlerin gelecegi aydinlik bir olalim

22
14
yanıtYanıtla
500 yıl önce sizi ülkeye almak hataymış:

kürtlere sorular: 1) siz kırmanclara kürt ismini Kim Koydu? 2) Yazılı kadim tarihte 500 yıl önceniz yok. İrandan 500 yıl önce şiadan kaçıp gelmiş sünni göçebelersiniz. aslımız Hind-irani diyorsunuz ama Hangisi? Hangi Millet Aslınız? 3) Doğu ve güneydoğunun 2014 nüfus sayım toplamı 9 milyon bile değil. bu bölgelerdeki şehirlerin yarısında yüzde 90 Türk yaşıyorken neden 20, 30 milyonuz diye yalan söylüyorsunuz. 4) siz şımarık, yalancı, inkarcı, hain, kalleş ve bozguncusunuz. Düşman Mert Olmalıdır!

7
28
yanıtYanıtla
TÜRKMENLERE YARDIM NAMUS BORCUDUR:

KÜRTLER İÇİN KOBANİ İÇİN OLMADIK YARDIMLAR YAPAN HATTA ''TÜRK ASKERİNİ KUZEY IRAKTAN ÖLÜMÜNE GEÇİRMEM'' DİYEN BARZANİ HAİNİN ÇETESİ PEŞMERGECİKLERİ TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYEYE GEÇİREN AKP SİZEDİR SÖZÜMÜZ; TÜRK DEVLETİNİ SİZ YÖNETİYORSUNUZ. . EN AZINDAN KÜRTLERE ETTİĞİNİZ YARDIMI SOYDAŞIMIZ TÜRKMENLEREDE YAPIN. . KIVIRIRSANIZ ALLAH AND OLSUN SİZE BİR DAHA OY VERMEM BİR TÜRK OLARAK İSYAN EDERİM. . . ŞİMDİ TERAZİ ZAMANI. . İŞTE ARŞIN BURDA. . .

15
3
yanıtYanıtla
urfali:

Haydi yeni kürdlerin sayesinde yine açacaksınız ha

7
9
yanıtYanıtla
HAMBURGLU Mobil-IOS:

Kürtler ve bölgesi olmasa vay halimize

5
6
yanıtYanıtla
Ha ha ha:

Ne alaka? Olayi hemen neden kürtlere cekersiniz? Ama dogru irkcilik yapmadan olmaz! Size kapilari özal acti Söylenecek cok söz var da yeri ve zamani degil

yanıt7
yanıt2
Hakan DereliMobil-ANDROID:

dünyalarida verseler satma bu cennet Vatani..... Kuzey Irak'dan Gaz alacakmisik vay be biz neleri verdik onlara ? Ama bunlara oy veren bu Millet daha neleri Hak ediyor. Herseyimizi satdiniz sahte milliyetciler sahte dindarlar.

3
7
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title