Haberler

İka Yönetim Kurulu Gaziantep'te Toplandı

İpekyolu Kalkınma Ajansı Şubat ayı olağan Yönetim Kurulu toplantısı Gaziantep Valisi Erdal Ata başkanlığında toplandı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Şubat ayı olağan Yönetim Kurulu toplantısı Gaziantep Valisi Erdal Ata başkanlığında toplandı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Şubat ayı olağan Yönetim Kurulu toplantısı Gaziantep'te Vali Erdal Ata başkanlığında toplandı. İpekyolu Kalkınma Ajansı'nda gerçekleştirilen toplantıda, 2014 yılı Faaliyet raporları görüşüldü. Bölgesel kalkınmanın sağlanması ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasını temel görev edinen İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın, kurulduğu günden bu yana Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde faaliyetlerine devam ettiğini ifade eden İpekyolu Yönetim Kurulu Başkanı ve Valisi Erdal Ata, bölgenin geleceğine yön veren ve dinamik bir kurum haline gelen İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın yapmış olduğu çalışmalar ile bölgenin bilinirliğini arttırdığını kaydetti.

Ajansın desteklerine de değinen Vali Ata şunları söyledi:

"2014 yılı proje teklif çağrısı kapsamında 3 ayrı mali destek programına çıkılmış olup bölgeden toplam 331 proje teslim alınmıştır. Değerlendirme sonrası başarılı bulunan projelere toplam 16,5 milyon TL tahsis edilmiştir. Ayrıca, Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (BROP) kapsamında yürütücü konumunda olan Ajans, "Halıcılık Mükemmeliyet Merkezi" ve "Dokunmamış Kumaş (Nonwoven) ve Nanoteknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi"nin kurulmasına yönelik projeler Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından onaylanmıştır. 2015 yılı Mali Destek Programı kapsamında ise Kültür- Turizm Altyapısı Mali Destek Programı (Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlar) bütçesi 4 Milyon TL, Rekabetçilik ve Yenilikçilik Kapasitesinin Arttırılması Mali Destek Programı (KOBİ) bütçesi 4 Milyon TL, GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı (Kar amacı güden kuruluşlar ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar) bütçesi 2 Milyon 250 Bin olmak üzere bölgeye 3 başlıkta 10 Milyon 250 bin TL destek sağlanacaktır."

Toplantıya; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdal Ata Gaziantep Adıyaman İpekyolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title