Haberler

İKA Güneydoğu'yu Tokyo'da Dünya'ya Tanıttı

Tokyo'ya bir çalışma ziyareti gerçekleştiren İpekyolu Kalkınma Ajansı, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinin tanıtımını yaptı.

Japonya'nın Tokyo şehrine bir çalışma ziyareti gerçekleştiren İpekyolu Kalkınma Ajansı, Tokyo Big Sight Fuar Alanı'nda bu yıl 24. kez organize edilen ve dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olarak kabul edilen JATA Dünya Seyahat Fuarı 2013'e de katılım sağlayarak; Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinin tanıtımını yaptı.

Dört gün boyunca süren çalışma ziyareti kapsamında JICA (Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı), JTIA (Japon Tekstil İthalatçıları Birliği), JETRO (Japon Dış Ticaret Örgütü), Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Tokyo Ofisi ve Tokyo Büyükelçiliği ile çeşitli görüşmelerde bulunuldu. Yapılan görüşmelerde, Türkiye'deki kalkınma ajansları sistemi, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve TRC1 Bölgesi hakkında sunumlar yapılarak Japon kurum yetkilileri bilgilendirildi. TRC1 Bölgesi'nin yatırım olanakları tanıtılarak özellikle JICA ile tarımsal sanayinin geliştirilmesi, JTIA ile tekstil ve hazır giyim konularında ortak çalışmalar yapılması, TYDTA Tokyo Ofisi ile yatırımcı bilgilendirme toplantılarının organize edilmesi üzerinde görüş alışverişi yapıldı.

Çalışma ziyareti için Tokyo'da bulunan İpekyolu Kalkınma Ajansı, 11 Eylül 2013 tarihinde Tokyo Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ile işbirliği içerisinde düzenlenen "İpekyolu Tanıtım Resepsiyonu" ile TRC1 Bölgesi'nin turizm değerlerini, folklorik ve kültürel öğelerini, geleneksel el sanatlarını ve eşsiz mutfağını Japon misafirlere tanıttı. Yapılan resepsiyonda, mozaik, bakır, yemeni ve bez bebek gibi geleneksel el sanatları ustaları hünerlerini sergilerken Japon katılımcıların büyük ilgisini çekti. Resepsiyonda geleneksel kıyafetler de sergilendi. Ayrıca Türk aşçılar tarafından hazırlanan zengin yemekler Japon katılımcıların beğenisine sunuldu. İpekyolu Tanıtım Resepsiyonu'na Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın yanı sıra, o sırada çeşitli görüşmelerde bulunmak amacıyla Tokyo'da bulunan çok sayıda Türk bürokrat ve çoğunluğu Japon kurum yetkililerinden oluşan yaklaşık 200 kişi katıldı. Tokyo'da düzenlenen bu resepsiyon ile İKA, bölge kültürünün tanıtımına önemli bir katkıda bulundu.

Tokyo Big Sight Fuar Alanı'nda bu yıl 24. kez organize edilen ve dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olarak kabul edilen JATA Dünya Seyahat Fuarı 2013'e katılım sağlayan İpekyolu Kalkınma Ajansı Bölge motiflerini Dünya'ya tanıttı. 12-15 Eylül 2013 tarihleri arasında İKA tarafından Japonca olarak hazırlanan ve bölgenin önde gelen turizm destinasyonları hakkında detaylı bilgiler içeren Turizm Haritası fuar ziyaretçilerine dağıtılırken ziyaretçilere Antepfıstığı ve Antepfıstığı ezmesi de ikram edildi. Türkiye ülke standında İKA'ya ayrılan bölümde yapılan tanıtımın yanı sıra, mozaik, bakır, yemeni ve bez bebek gibi geleneksel el sanatları ustaları gerçekleştirdikleri canlı sunumlarla hünerlerini sergilerken Japon ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. 4 gün boyunca süren fuara 154 ülke ve bölgeden 730 firma ve kurum katılım sağlarken, fuarı toplamda 131 bin 058 kişi ziyaret etti.

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, Ajans olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi, doğal ve kültürel potansiyelinin harekete geçirilmesi, turizmin çeşitlendirilmesi, sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması açısından bu gibi fuarlarının önemli olduğuna dikkat çekti. Özkan, ''Bölge tanıtımı, ikili işbirlikleri ve tecrübe paylaşımı bu gibi etkinliklerde oldukça önemli. Şimdiye kadar yapılan ziyaretlerden büyük kazanımlar elde ettik. Kısa sürede bu tür programların bölgemize çok olumlu yansımaları olacak. Standımızı ziyaret eden Japon turistlerin yanı sıra değişik ülkelerden gelen ziyaretçiler oldukça memnun kaldılar. Özellikle Bölge kültürünü yansıtan el işlemeleri ve yöresel motifler oldukça ilgi gördü. Bölgemize yönelik yatırım fırsatları ile tanıtım etkinliklerimiz devam edecek'' dedi.

Ziyaretlere; İpekyolu kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş ve İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan ve ajans uzmanları katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Japonya Kilis Güncel Haberler

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title