Haberler

İhsanoğlu: Ben Artık Çatı Aday Değilim

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, yaklaşan seçimlerle ilgili yaptığı konuşmada, kendisinin "ilk günlerde ifade edildiği gibi iki partinin 'çatı adayı' olmadığını" söyledi.

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yaptığı konuşmada, "artık çatı aday olmadığını" söyledi.

"BEN ARTIK 'ÇATI ADAY' DEĞİLİM"

Kendisinin, ilk günlerde ifade edildiği gibi iki partinin "çatı adayı" olmadığını kaydeden İhsanoğlu, "Ben şimdi resmen 6 partinin desteklediği bir adamım. Sağdan, ortadan, soldan. Milliyetçisinden, sosyal demokratına, muhafazakarına kadar uzanan uzun bir yelpazenin ortak adayıyım. Bu 6 partinin dışında da Meclis'te temsil edilmeyen partilerin de desteğine sahibiz. Ayrıca AK Partili kardeşlerimizin de desteğine sahibiz. Onların desteğine ihtiyacımız var. Onlar da bu ülkede istikrarın tesis edilmesinde, huzurun kazanılması insanların güven içinde yaşamasını, gerilimden korkudan uzaklaşmasını istiyorlar. Türkiye'nin yeni badirelere girmemesini istiyorlar. Türkiye'nin başına bir sıkıntı gelmemesini istiyorlar. Onlar yine önümüzdeki seçimlerde kendi iktidarlarını devam etmesini isteyebilirler haklıdır. Onun için bu seçimlerde biz herkesin oyuna talibiz. Biz bütün milletin adayıyız, bir tek partinin adayı değiliz. Bir fikrin adayı değiliz. Biz bütün fikirlere açığız. Biz Türkiye'nin bütün ihtiyaçlarını biliyoruz. Birinci mertebede adaletin yeniden tesis edilmesi, insan hak ve hürriyetlerinin kamil bir şekilde tatbik edilmesi, Türkiye'nin Avrupa'ya başlattığı uzun seferi daha kısa yapmak ve biran evvel AB'ye üye olmak ve komşularımızla daha iyi münasebet yapmak" dedi.

İhsanoğlu, kendilerinin Atatürk'ün söylediği gibi "yurtta sulh, cihanda sulh" istediklerini belirterek, "Siz yurdun içinde bazı insanları size oy vermeyenleri ötekileştirirseniz, sizin karşınızda olanları vatan haini ilan ederseniz, siz mahkeme reislerini azarlarsanız, siz Merkez Bankası'nı azarlarsanız bu nasıl bir idare olur? Bunu yapacak cumhurbaşkanı herhalde bu memleketi daha büyük sıkıntılara sokacaktır." dedi.

İHSANOĞLU, İSTİNYE'DE İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

CHP ve MHP ile 3 partinin daha Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Sarıyer Belediyesi tarafından İstinye Eski Tersane alanında düzenlen iftar yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan İhsanoğlu, halkın ayrışma istemediğini kaydetti.

"DEMOKRASİLERDE BİR TEK ÇÖZÜM YOLU YOKTUR"

Bu vatanın birliğini ve beraberliğini korumak için hep birlikte demokrasi mücadelesi verilmesi gerektiğini kaydeden İhsanoğlu, "Demokrasilerde bir tek çözüm yolu yoktur. Seçimlerde bir tek insanın ismi üzerinde seçim yapılmaz. Türkiye'de ilk defa cumhurbaşkanı seçilmiyor. Türkiye şimdiye kadar 11 cumhurbaşkanı bilmiştir, görmüştür. Bundan sonra bu sefer 12. Cumhurbaşkanı seçecektir. Ama çok farklı bir yolla seçecektir. Halkın doğrudan doğruya oylarıyla seçilecek. Temsilciler vasıtasıyla değil, doğrudan doğruya oylarıyla seçilecektir. Onun için fevkalade önemlidir" diye konuştu.

"ADALET SİSTEMİMİZİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ"

Kendisini dinleyenlere "önünüzde 3 tane isim var. Bu 3 tane isimden birini seçeceksiniz" diyen İhsanoğlu, "Neye göre seçeceksiniz? Şu kriterlere göre: bu seçtiğiniz insan o makama yüceldiği zaman, onunun hakkını ifa edecek yani herkesin temsilcisi olacak mı? Türkiye'de birliği beraberliğin temsilci mi olacak, yoksa kendi siyasi görüşün mensup olduğu fikriyatı oraya taşıyıp, onu başkalarına mı forse edecek, onu başkalarına kabul ettirecek? Kendisine devletin başkanı olarak bütün güçleri mi, Anayasa da olan, olmayan güçleri kullanıp istediği programı mı uygulayacak? Bunu düşünmek lazım. Yani bana yüzde 51 verdi, 52 verdi. Peki vermeyen 49, 48 nerede? Onların cumhurbaşkanı kim olacak? Onun için cumhurbaşkanı seçilecek kişinin Türkiye'nin 76 milyonunu tamamını kucaklayacak, siyasi tercihlerini kendisine saklayacak, siyasi tercihlere eşit mesafede olacak, parlamento ile icra ile yargıyla, basınla, sosyal kesimle, sivil kuruluşlarla, toplumun değerli bütün güçleriyle beraber yakın ilişki kuracak, sosyal adaleti sağlayacak, demokrasinin en kamil şekilde çalışmasını sağlayacak ve her şeyden önce adaletin yeniden tesis edilmesi. Son günlerde, son senelerde sıkıntıya uğrayan adalet sistemimizi yeniden inşa edecek, insanlara muamelede kanun dışı veya kanuna saklanan gizli hükümlerle yanlış muamele yapılması, yanlış mevzuatla insanlara temel hak ve hürriyetlerine tecavüzleri önleyecek bir cumhurbaşkanını istiyorsunuz yoksa bunların aksini yapan bir cumhurbaşkanı mı istiyorsunuz?" dedi.

"HÜKÜMETİ AZARLAYAN ADAMLAR NASIL MEMLEKETİN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULUR?"

Kendisini dinleyen vatandaşlara, Türkiye'nin etrafının ateşle çevrili olduğunu ve bu alevlere benzinle mi yoksa suyla gidecek bir cumhurbaşkanı mı istediklerini soran İhsanoğlu, Türkiye'nin sınır komşularıyla sıkıntılı olduğunu, pilotların, konsolosluk çalışanlarının, TIR şoförlerinin rehin tutulduğunu kaydetti. Bu husustaki propagandaların vatandaşları rahatsız ettiğini kaydeden İhsanoğlu, kendilerinin Türkiye'de huzur istediklerini belirtti. Kendilerinin Atatürk'ün söylediği gibi "yurtta sulh, cihanda sulh" istediklerini kaydeden İhsanoğlu, "Siz yurdun içinde bazı insanları size oy vermeyenleri ötekileştirirseniz, sizin karşınızda olanları vatan haini ilan ederseniz, siz mahkeme reislerini azarlarsanız, siz Merkez Bankası'nı azarlarsanız bu nasıl bir idare olur? Bunu yapacak cumhurbaşkanı herhalde bu memleketi daha büyük sıkıntılara sokacaktır. Hepimiz hatırlıyoruz. Bir müddet önce tepede cumhurbaşkanı ile başbakan arasında ufak bir sıkıntı oldu. Kitapçık fırlatıldı, Türkiye'nin ekonomisi çöktü. Herkesin cebindeki paranın yarısından fazlası buharlaştı. Tepedeki ufak bir sıkıntı bu neticelere yol açıyor ve Türkiye zarar görüyor, vatandaşlara zarar görüyor. Şimdi Çankaya'nın yeri devletin supabıdır, sigortasıdır. Bu sigorta hiçbir zaman atmaması lazım. Orada oturan, insanları herkesi kucaklayan birisi olması lazım. Devletin başkanı, devletin reisi ama milletin babası olmalı. Onun görevi herkesi kucaklamaktır. Herkesi kucaklamak, okşamaktır. Partiler arasında Allah korusun memlekette sıkıntı olduğu zaman, partileri Çankaya'ya davet edecek, onları bir masa etrafında birleştirecek, onlarla çözüm arayacaktır. Onlarla kavgalı bir insan bunu yapamaz. Hükümeti azarlayan, bakanlarını azarlayan adamlardan nasıl olurda memleketin problemlerine çözüm bulacaktır? Onun için bu seçim fevkalade önemli bir seçimdir" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ekmeleddin İhsanoğlu Merkez Bankası Türkiye Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500

Yorumlar (41)

insan oglu:

evet ekmel efendi,siz her kesimin adayisiniz. mesela pkk lilarin ve ülkücü gecinenlerin elele verdigi ortak bir noktasiniz. Atatürk Posterinin yanina Aponun Posterini asan gezizekalilarin catidan düsme adayisiniz

45
110
yanıtYanıtla
sonmezsssonmezdag@hotmail.com:

ulan cir cir senin o apo dedin terorust basimi savundugun bu zihnyet apo yapdi onceleri cocuk katili deniyordu simdi ise senin ulkeyi satan basbakanin sayin diyor biraz beynin varsa iyi dusunursun cucuk

yanıt0
yanıt0
banibani@outlook.com.tr:

honk

yanıt0
yanıt0
1864m@m.m:

Ne alaka

yanıt0
yanıt0
selamiyazgiyucel@hotmail.com:

yanlış habere yanlış yorum, adres karışmış

yanıt0
yanıt0
apo namaz kılardıasdfg@hotmail.com:

Sinin kanka barzoş yine geldi...şivan da olsa ,imralıdan da mektuplar okunsa şöyle yine bir demokrasi göbecıkleri atsanız....

yanıt0
yanıt0
INSAN:

Ekmel bey, siz bal gibi de ÇATI adayısınız. Önünüze konan metindeki ifadelerden bile çok belli. Sizi bu çirkinlerin maşası olmaktan ancak istifa etme erdemliliğiniz kurtarır ! Zira CB olamayacaksınız bari kariyerinizi lekelemeyin !

10
20
yanıtYanıtla
1:

ekmel dede bosu bosuna rezil olacak, git emekliye ayril. Reis kazanacak

7
18
yanıtYanıtla
musa duya:

komünist partininde çatı adayı olacakmıymış ki acaba ? :) seçim bittiğinde pelsinvanyaya gidecekmiymiş??

3
21
yanıtYanıtla
bekle:

bu adam fena kopmuşş neyin kafasındasın

8
16
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title