Haberler

İhracatçının Kredisine Kefalet Güvencesi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Türk Eximbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliği ile İhracatın Finansmanında Türk Eximbank ile KGF İşbirliği konulu tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Türk Eximbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliği ile İhracatın Finansmanında Türk Eximbank ile KGF İşbirliği konulu tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve beraberlerindeki uzman heyet, İhracatın Finansmanında Türk Eximbank ile KGF İşbirliği toplantısı öncesinde, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan ve Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya'yi ziyaret etti. Çıkmaz, Kaplan ve Altunkaya, bölge ihracatı ile ilgili bilgiler verdiği heyete ihracatçıların yaşadığı sorunları da anlattı.

Ziyarete Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, GTO Meclis Başkanı Settar Konukoğlu ile çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

GAİB hizmet binasındaki toplantıda, Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve beraberlerindeki uzman heyet ile çok sayıda sanayici ve iş adamı yer aldı.

"İhracatçılar desteklenirse 2017 hedeflerini revize ederiz"

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz hedeflenen 2017 ihracat rakamlarının gerekli desteklerin verilmesi halinde yeniden revize edilebileceğini söyledi. Bölgede gelişen ihracat kültürünün ülke ekonomisine olumlu yansımalarını sürdüreceğini de vurgulayan Çıkmaz, 188 ülke ile ihracat ilişkilerinin devam ettiğini hatırlatarak, özellikle finansman konusunda ihracatçıların yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

"İhracatçıların kredilerinin arkasında duruyoruz"

KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli, KGF'nin adı duyulan ancak çok da tanınmayan 25 yıllık çok ortaklı bir kefalet kurumu olduğunu kaydetti. Başta KOBİ'ler olmak üzere finansmana erişimde sorunu olan işletmelere, kefalet, garanti desteği vererek finansmana ulaşmalarını kolaylaştırdıklarını ifade eden Gergerli, ihracatçılara finans desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti. Gergerli, "Biz para vermiyoruz. Ama sizlere güveniyoruz. Sizin arkanızdayız, destekliyoruz. Bankalardan alacağınız krediler için arkanızda duruyoruz, destekliyoruz" dedi.

"Türk Eximbank ihracatçının vazgeçilmez bankasıdır"

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ise son yıllarda Türkiye'nin finans sisteminin, özellikle sanayicilerin ve ihracatçıların vazgeçilmez bankası olduklarına dikkat çekerek, "Geçen yıl Türkiye ihracatının yüzde 23'üne destek verdik. Bu rakamı 2017'de bu rakamı yüzde 26'ya çıkarmayı hedefliyoruz. Büyümeye, daha fazla finanse etmeye devam edeceğiz. Türkiye'de yerli yabancı toplam 52 banka arasında 11. büyük bankası konumunda. Türkiye'de verilen ihracat kredilerinin yüzde 44'ünü Türk Eximbank veriyor. İhracat kredilerinde birinciyiz. Türkiye'de 65 bin ihracatçımız. Biz aynı zamanda döviz kazandıran faaliyetleri de destekliyoruz. Bunlarla birlikte karşımızda 100 bin şirketimiz var. Bunların 7 bin 700'üyle çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki bu şirketlerin tamamıyla çalışalım. Dünyada ihracatçısına en fazla destek olan ülke Güney Kore. Güney Kore eximleri kendi ihracatçısına yüzde 27,7 oranında destek veriyor. Biz yıl sonu itibariyle onlara biraz daha yaklaşmış olacağız" dedi.

Karşılıklı görüş alışverişi içerisinde süren toplantının sonunda Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'a günün anısına Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan ve Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya tarafından birer plaket takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title