Haberler

İhh Treni Pakistan İçin Yola Çıktı

İhh İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım

"Yardım için onarımı süren Gazze ve Defne gemilerini de kullanacağız"

?

İNSAN Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) sel felaketiyle boğuşan Pakistan'a trenle 450 ton acil yardım malzemesi gönderdi. Haydarpaşa Garı'nda düzenlenen törende konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, "'Rotamız Pakistan yükümüz insani yardım' parolasıyla Pakistan'a yardıma devam edeceğiz. Yardım için onarımı süren Gazze ve Defne gemilerini de kullanacağız. Pakistan'a gösterdiğimiz ilgi, bu coğrafyanın merhametliler ülkesi olduğunu göstermiştir" dedi.

Saa 12.30'da düzenlenen törene İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Pakistan Başkonsolosu Dr. Yusuf Cüneyt, TCDD 1. Bölge Müdürü Hasan Gedikli, Anadolu Sanayicileri Derneği Başkanı Mehmet Akif Bayramoğlu ile vakıf yöneticileri katıldı. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, 28 vagondan oluşan trende 450 ton acil yardım maddesi bulunduğunu belirterek, "Kuru bakliyat, çocuk maması, temizlik malzemesi, ayakkabı, çadır, battaniye ve tıbbi malzemeler ağırlıktadır. Bu tren İran üzerinden geçerek 13 gün sonra Pakistan'a varacak" dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın felaket bölgesinde yaklaşık 50 kişilik ekibinin bulunduğunu kaydeden Yıldırım, önümüzdeki pazartesi günü kargo uçağıyla Pakistan'a ilaç göndereceklerini anlattı. Pakistan'da bir insanlık dramı yaşandığını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

"Dün akşam itibariyle felaket bölgesinden 400 bin kişi daha tahliye edildi. Sular hala çekilmiş değil. Çekildiğinde felaketzedeler salgın hastalık tehdidiyle karşı karşıya. Bizler en kısa zamanda felaketzedelerin yaralarını sarabilmeleri için yardım göndermeye devam edeceğiz. Gazze gemimizi onarıyoruz. 15 gün içinde geminin onarımı biterse 3 bin tonluk malzemeyi göndereceğiz sanıyorum. Daha sonra da Defne gemisi ile 4 bin tonluk yardım malzemesi göndereceğiz."

Bütün Türkiye'nin yardımlarını Pakistan'a iletmek konusunda gerekli duyarlılığı gösteren gazetelere ve televizyonlara teşekkür eden Yıldırım, "Pakistan'a gösterdiğimiz ilgi, bu coğrafyanın merhametliler ülkesi olduğunu göstermiştir" dedi.

DR. YUSUF CÜNEYT: "BU TREN TAM ZAMANINDA GİDİYOR"

Törende felaketin boyutları ile ilgili sayısal bilgiler veren Pakistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Yusuf Cüneyt de, "Türk halkının felakete verdiği tepki iki ülke arasındaki yakınlığın ne boyutlarda olduğunu göstermektedir" dedi. Sel felaketinden 30 milyon insanın etkilendiğini, 1 milyon ev yıkıldığını, 2 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini vurgulayan Cüneyt, "Tarihin en sıkıntılı felaketlerinden birini yaşıyoruz. Afet bölgesinin önemli bir kısmı hala sular altında. Bu bölgeye karayolu ile ulaşım sağlanamamaktadır. Sadece helikopter ve uçaklarla oraya yardım götürme imkanımız var. Yaklaşık 3,5 milyon çocuk bulaşıcı hastalık riskiyle ölümle karşı karşıya. Bu tren tam zamanında gidiyor çünkü içinde ilaç ve prefabrik evler var. Türk insanlarına halkım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından hareket memuru şapkası giyen Başkonsolos Cüneyt, elindeki hareket memuru diski ile trene hareket etme komutunu verdi. Törene katılanlar treni alkışlarla uğurladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi 'Çözüm kısırlaştırma' diyor

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi "Çözüm kısırlaştırma" diyor

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title