Haberler

İHH'dan Lübnan'a İnsani Yardım

Güncelleme:

İHH, Lübnan'da Suriyeli sığınmacılar ve Filistinli mülteciler ile ihtiyaç sahiplerine 7 bin koli ve bin 500 iftarlıktan oluşan gıda yardımında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yardım kolilerinin taşınması ve dağıtılması- İHH Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı ile röportaj- Yardım kolilerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması- Türk- Lübnan Gençlik Birliği üyesi Reyyan Sincar ile röportaj İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Lübnan'da Suriyeli sığınmacılar ve Filistinli mülteciler ile ihtiyaç sahiplerine 7 bin koli ve bin 500 iftarlıktan oluşan gıda yardımında bulundu.Ramazan ayı dolayısıyla 96 farklı ülkede yardım kampanyası düzenleyen İHH'nın Lübnan'daki yardım heyeti, 4 bin Suriyeli Türkmen'in yaşadığı Kavaşra köyünü ziyaret etti. AA muhabirine konuşan İHH Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, "Biz Kavaşra köyündeki Suriyelilere onlar Türkmen biz de Türk olduğumuz için değil Lübnan'daki ihtiyaç sahibi Filistinli ve Suriyeli mültecilere yönelik hazırladığımız yardım projesinin bir parçası oldukları için yardım ediyoruz" dedi.İHH ile işbirliği içinde çalışan Türk-Lübnan Gençlik Birliği üyesi Reyyan Sincar ise Lübnan'daki ihtiyaç sahiplerine yönelik pek çok proje geliştirdiklerini ve bu kapsamda da Kavaşra köyündeki Türkmenleri ziyaret ettiklerini belirtti.Sincar, Lübnan'daki Suriyeli sığınmacıların sayısının her geçen gün arttığını belirterek Türkiye'nin yardım alanında elinden geleni yaptığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Sincar Dağı Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title