Haberler

İhd: "Artık Vicdanlar Kabul Etmiyor Ki, Çocuk Affı Önerisi MHP'den Geldi"

İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Çocuk Mahkã»mlar İçin Af Önerisini "Çok Olumlu" Bulduklarını Söyleyerek, "Özellikle Kürt Çocukları Açısından MHP'den Bir Yaklaşım Geliştirilmiş Olması Toplumsal Çatışmaya Karşı Bir Tutum Olarak Değerlendirilebilir.

İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "çocuk mahkûmlar için af" önerisini çok bulduklarını söyleyerek, "Özellikle Kürt çocukları açısından MHP'den bir yaklaşım geliştirilmiş olması toplumsal çatışmaya karşı bir tutum olarak değerlendirilebilir. Burada demek ki artık vicdanlar kabul etmiyor ki, özellikle MHP tarafından af gündeme getirildi" dedi.

İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in verdiği resepsiyonda dile getirdiği çocuk mahkûmlar için af teklifini, "insanı bir yaklaşım" olarak değerlendirdi. ANKA'ya açıklama yapan Türkdoğan, şu anda Türkiye'de 2 bini aşkın çocuğun tutuklu, 300'ü aşkın çocuğun da hükümlü olduğuna dikkat çekerek, "Tutuklu oranlarına baktığımız zaman durumun ne kadar vahim olduğunu görülüyor. Buna karşı birisinin insani yaklaşmaması mümkün değil. Çocuklar için bir affın gündeme gelmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla Bahçeli'nin bu yöndeki açıklamaları çok olumlu" dedi.

MHP'nin bu tutumunun hükümet açısından da değerlendirilmesi gereken bir durum olduğunu vurgulayan Türkdoğan şöyle devam etti:

"Türkiye Çocuk Hakları Sözleşmesini sürekli ihlal ediyor, hiçbir tedbir alınmıyor. TBMM'de bekleyen yasa tasarısı sadece bu çocukların özel görevli ağır ceza mahkemelerinde yargılanmalarını engelliyor. Bu sorunu çözmüyor. Çocuklar ağır cezada yargılanacak ve aynı cezaları yine alacaklar. Bence bir adım atılarak, affın gündeme gelmesi bununla beraber bu alandaki mevzuatın da gözden geçirilmesini gerektirir. Özellikle Kürt çocukları açısından da MHP'den doğru bir yaklaşım geliştirilmiş olması da toplumsal çatışmaya karşı bir tutum olarak değerlendirilebilir. İki halkın çocuklar konusunda ortak bir tutum gösterebileceğinin bir işareti olarak algılanabilir.

Türkiye'de, büyüklerde tutukluluk oranı yüzde 50'nin üzerindeyken, çocuklar açısından tutukluluk oranı yüzde 80'nin üzerinde, şimdi bu çocuklara ne kadar vahim bir uygulama yapıldığını gösteriyor. Burada demek ki artık vicdanlar kabl etmiyor ki, özellikle MHP tarafından af gündeme getirildi." (ANKA)

(GO/ORH)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title