Haberler

'İhanet Edenler İhanetin Mağduru Olur'

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Adıyaman'da düzenlenen, 'Anayasa değişikliğine Evet' mitinginde halka tasavvuf diliyle hitap etti.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Adıyaman'da düzenlenen, 'Anayasa değişikliğine Evet' mitinginde halka hitap etti. Konuşması boyunca başta MHP ve CHP olmak üzere muhalefet partilerine yüklenen Başbakan, "Manşetle gelenler, manşetle giderler," söylemini yineledi ve 'kendi liderlerine ve arkadaşlarına ihanet etmekle' suçladığı ana muhalefet partisi için, başka ihanetlerin mağduru olacaklarını iddia etti. Erdoğan "Ayakları dolanmaya başladı," dedi ve "Ağızlarından çıkanları, saatler geçmeden düzeltiyorlar; kendi söylediklerini, daha yatsı olmadan yalanlıyorlar çünkü yalancının mumu… o kadar! Normal zamanlarda, içlerinden geleni söylüyorlar ama azarı işitip anında çark ediyorlar. Ben buradan, Adıyaman'dan, muhalefet partilerine tasavvuf diliyle 'Edep yahu!' diyorum," diye de ekledi.

"SİZİN EVETLERİNİZ ONLARA YETECEK"

Muhalefet eleştirisine, MHP'ye yüklenerek başlayan Başbakan, vatandaşların bu partiyi yuhalamalarını keserek, "Sandıkta sizin evetleriniz onlara yetecek," dedi.

"AK PARTİ'YE HAKARETLER YAĞDIRIYORLAR"

MHP'nin, AK Parti'ni kadrosuna hakaretler yağdırmakta olduğunu söyleyen Erdoğan, şu iddiada bulundu; "Fakat ben şuna inanıyorum; MHP'nin üst kadrosu, maalesef, MHP'ye oy vermiş kardeşlerimin, o nezaketini, o zarafetini yansıtmıyor, yansıtamıyor."

"BUNLAR ÜRETSE ÜRETSE HAKARET ÜRETİR"

Başbakan, MHP'nin bu tavrına alışık olduklarını söyledi ve bu partinin, plan-proje üretmediğini, Türkiye'nin hayrına hizmet üretmediğini öne sürdü ve "Bunlar üretse üretse hakaret üretir," dedi.

"MHP MECLİS'E GİRDİĞİNDE CHP'NİN KUYRUĞUNA TAKILMIŞTI; ŞİMDİ ROLLER DEĞİŞTİ…"

MHP'nin, TBMM'ye girdiği andan itibaren CHP'nin 'kuyruğuna takıldığını' söyleyen Başbakan, "Şimdi görüyoruz ki roller değişti," dedi ve şöyle devam etti:

"KENDİ LİDERLERİNE İHANET EDENLER…"

"Görüyoruz ki artık CHP, MHP'nin kuyruğuna takılmış gidiyor… (Kılıçdaroğlu) Hakaret ediyor, çirin benzetmelerde bulunuyor, sövüyor. MHP'yle aynı dili, aynı üslubu, aynı çirkin hakaretleri, aynı yıkıcı kavram ve kelimeleri kullanıyor… Maalesef bu beyefendiler, siyasetin seviyesini üslubunu aşağılara çekmek için ellerinden geleni yapıyor. Taşıma su ile değirmen işte bu kadar döner! Medyanın üfürmesiyle şişen yelken, açık denizde alabora olup gider. Candaş, yandaş medyanın gazına gelenler, havaya karışıp giderler. Yani manşetler gelenler, manşetler giderler. Kendi arkadaşlarına, kendi dostlarına, kendi liderlerine ihanet edenler, başka ihanetlerin mağduru olurlar."

"EDEP YAHU!"

"İşte görüyorsunuz, ayakları dolanmaya başladı. Ağızlarından çıkanları, saatler geçmeden düzeltiyorlar; kendi söylediklerini, daha yatsı olmadan yalanlıyorlar çünkü yalancının mumu… o kadar! Normal zamanlarda, içlerinden geleni söylüyorlar ama azarı işitip anında çark ediyorlar. Ben buradan, Adıyaman'dan, muhalefet partilerine tasavvuf diliyle 'Edep yahu!' diyorum. Kendilerinden edep etmiyorlarsa, kendilerine oy vermiş o nezih insanlardan edep etmiyorlarsa bile, çocuklardan, gençlerden edep etmelerini kendilerine tavsiye ediyorum."

ADIYAMAN - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title