Haberler

Iğdır'da Meyve Yetiştiriciliği

Ilıman iklimi, verimli ve sulak arazisiyle Doğu Anadolu Bölgesinin "Çukur Ovası" olarak nitelendirilen Iğdır'da meyve yetiştiriciliğine olan ilgi her geçen gün artıyor

Ilıman iklimi, verimli ve sulak arazisiyle Doğu Anadolu Bölgesinin "Çukur Ovası" olarak nitelendirilen Iğdır'da meyve yetiştiriciliğine olan ilgi her geçen gün artıyor.

Iğdır ovasında daha önce yetiştirilen şeker pancarına getirilen kota uygulamasından sonra alternatif ürün arayışına giren çiftçiler, devletin de verdiği teşvik ve desteklerle meyve yetiştiriciliğine yöneldi.

Organize Sanayi Bölgesinde kurulan 2 ayrı meyve suyu fabrikasının da etkisiyle bahçe kurmaya başlayan çiftçiler, en çok şeftali, kiraz, armut, kayısı, vişne ve elma türlerini yetiştiriyorlar.

Meyve bahçesi kuran çiftçi Gündüz Özkan, yaptığını açıklamada, hububatta daralan piyasa ve şeker pancarına getirilen kota ile taban fiyat politikası nedeniyle meyve yetiştiriciliğine yöneldiklerini söyledi.

Özkan, "Yıllarca Iğdır'da buğday ve şeker pancarı gibi ürünlerin üretimi yapılıyor. Halbuki tarım arazilerimiz meyve yetiştiriciliğine çok müsait durumda. Iğdır ovasının coğrafi iklim özelliğinden kaynaklanan avantajımızla Doğu Anadolu Bölgesinin en erken meyveleri bu bölgede yetişiyor" diye konuştu.

İl Tarım Müdürü Mehmet Nuri Turan da Iğdır çiftçisinin artık meyveciliğe dönme vaktinin geldiğini belirterek, meyve yetiştiriciliğinin diğer ürünlere nazaran daha da yüksek gelir getirdiğini kaydetti.

- IĞDIR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title