Haberler

Iğdır'da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

IĞDIR (İHA) – Iğdır’da 15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek amacı ile alanları boş bırakmayan halkın demokrasi nöbeti devem ediyor.

IĞDIR (İHA) – Iğdır'da 15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek amacı ile alanları boş bırakmayan halkın demokrasi nöbeti devem ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimi karşı; ellerine Türk Bayrağı alan 7'den 70'e tüm Iğdırlı vatandaşlar, 13'üncü günde de demokrasi nöbeti tutmak için alanları dolduruyor. Iğdır Valilik binası önünde demokrasi nöbeti tutan Iğdırlılar, darbe girişimine karşı tepkilerini ellerinde salladıkları Türk bayrakları ile dile getiriyorlar. Programda AK Ocakları vatandaşlara üzümlü pilav ile karpuz ikram ettiler.

Vatandaşlara pilav servisi yapan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, burada yaptığı konuşmasında, demokrasi nöbetinde 13'üncü günde olduğumuzu belirterek, "Her gün yapılan ayrı bir etkinlikle demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz. Bu anlamda halkımızın bu duyarlılıklarında dolayı kutluyorum. Nöbetimiz gayet güzel geçiyor" dedi.

AK Ocakları Iğdır Temsilcisi Hasan Baydan da, 15 Temmuz şehitleri ve Genel Başkanları Hakan Yiğit'in kardeşi için hayır yemeği dağıttıklarını anlatarak, "Bütün STK ve vatandaşların bu gibi şeylere katkı sunması çok önemlidir. Burada bu darbe girişimine karşı duran inançlı insanları görüyorum, birlik beraberlikte doğan güçten neler olduğunu görüyorum. Bu da ülkemizin geleceği açısından bizleri mutlu ediyor. İnsan yalnız olduğundan çok kötü hissiyata kapılıyor. Iğdırlıların bu duyarlılığı bizleri mutlu ediyor. Bizde onlara iş adamlarımızın destekleri bir ikramlarda bulunmaya çalışıyoruz. İnsanlar hep şunu diyorlar, 'keşke Menderes idam edildiği darbe döneminde sokağa dökülseydik.' Niye biliyor musunuz? Bu ülke 40-50 yıl geriye gitti, çok acılar yaşandı. Bu anlamda halkımız bir kitle olmanın, bir güç olmanın farkında" diye konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Iğdır Yerel Haberler

title