Haberler

İgc Başkanı Dikmen'den Gazeteciler Günü Mesajı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, 24 Temmuz Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Hangi şekilde ve hangi amaçla olursa olsun, sansür varsa basın özgürlüğü yoktur.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, 24 Temmuz Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Hangi şekilde ve hangi amaçla olursa olsun, sansür varsa basın özgürlüğü yoktur. Basın özgürlüğünün olmadığı bir ortamda da bayramdan söz edilemez" dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, 24 Temmuz Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gazeteciler fikirlerini özgürce söyleyip, yazabildiğinde o ülkenin basınının özgür olduğunu ifade eden Dikmen, "Halkın haber alma hakkı önünde hiçbir engelleme yoksa, gazete veya gazeteciler yaptıkları haberlerden dolayı hiçbir baskıya veya cezaya maruz kalmıyorsa, gazeteciler, düşünce insanları fikirlerini özgürce söyleyip, yazabiliyorsa o ülkenin basını özgürdür. O ülkede demokrasi tam anlamıyla işlemektedir. Hangi şekilde ve hangi amaçla olursa olsun, sansür varsa basın özgürlüğü yoktur. Basın özgürlüğünün olmadığı bir ortamda da bayramdan söz edilemez. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak yıllardır sergilediğimiz kararlı ve dik duruştan asla vazgeçmeyerek, basın ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılıncaya, gazetecilerin kendini maddi ve manevi olarak güvende hissedeceği çalışma koşullarına kavuşuncaya, siyasi iktidarların hiçbir şekilde gazetecinin işini yapmasına müdahil olmayacağı güne kadar mücadelemize ve sansüre direnmeye devam edeceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazeteciler Günü Dikmen İzmir İgc Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title