Haberler

İftarlarını Karla Açıyorlar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kar Atlar sırtında indirilişi Tezgahta kar satışı Vatandaşların kar alışı görüntüsü Kar satıcısı röportajı Vatandaşlarla röportaj İftarlarını karla açıyorlar Siirt'in Eruh ilçesindeki Çırav Dağı'na kışın yağan ve derin yarıklar ile mağaralarda buz kütlesine dönüşen kar, yaz aylarında köylüler tarafından çuvallara doldurulup at ve eşek sırtında ilçe merkezine getirilerek satılıyor Vatandaşlar satın aldıkları karı, içeceklerin soğutulmasında kullanıyor Siirt'in Eruh ilçesinde Çırav Dağı'na kışın yağan ve derin yarıklar ile mağaralarda buz kütlesine dönüşen kar, yaz aylarında köylüler tarafından çuvallara doldurulup at ve eşek sırtında ilçe merkezine getirilerek satılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kar Atlar sırtında indirilişi

Tezgahta kar satışı

Vatandaşların kar alışı görüntüsü

Kar satıcısı röportajı

Vatandaşlarla röportaj İftarlarını karla açıyorlar

Siirt'in Eruh ilçesindeki Çırav Dağı'na kışın yağan ve derin yarıklar ile mağaralarda buz kütlesine dönüşen kar, yaz aylarında köylüler tarafından çuvallara doldurulup at ve eşek sırtında ilçe merkezine getirilerek satılıyor

Vatandaşlar satın aldıkları karı, içeceklerin soğutulmasında kullanıyor

Siirt'in Eruh ilçesinde Çırav Dağı'na kışın yağan ve derin yarıklar ile mağaralarda buz kütlesine dönüşen kar, yaz aylarında köylüler tarafından çuvallara doldurulup at ve eşek sırtında ilçe merkezine getirilerek satılıyor.

Eruh ilçesinde ramazan ayında ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki Çırav Dağı'na zor şartlarda çıkan köylüler, topladıkları kar kütlelerini çuvallarla at ve katır sırtında ilçeye getiriyor. Bu yıl ramazan ayına denk gelen kar satışlarından vatandaşlar memnun.

Zor şartlar altında, dağdaki mağaralardan toplanıp katır ve eşek sırtında ilçeye getirilen kar kütlelerinin, pekmez veya ayrana karıştırılmasıyla elde edilen serinletici lezzet, iftar sofralarını süslüyor.

Vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi'nde kurulan tezgahlarda satın aldıkları karı içeceklerin soğutulmasında kullanarak iftarını açıyor.

Kar satıcısı Ömer Beştaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zorlu yolculuğun ardından ulaştıkları dağın zirvesindeki mağaralarda ve kayaların arasında biriken kar kütlelerini testereyle kestiklerini belirterek, katır sırtında taşıdıkları karları ilçe merkezine getirdiklerini söyledi.

Vatandaşların yoğun talep gösterdikleri karın satışından günlük 120 lira kazandıklarını ifade eden Beştaş, "Düzenli işimiz olmadığı için ramazan ayında kar satışı yaparak, gelir elde etmeye çalışıyoruz. Kazancımızla Ramazan Bayramı ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz." dedi.

Vatandaşlardan Remzi İlhan ise aldıkları kardan memnun olduklarını anlatarak, "Bu ramazan ayında Çırav Dağı'na çıkarak getirdikleri doğal kar sofralarımıza kattıkları için teşekkür ediyoruz. Aldığımız kar parçalarını içeceklerde kullanarak serinlemeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Siirt Eruh Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title