Haberler

İdam Cezası Geri mi Geliyor?

Güncelleme:

Kayserili 3 Çocuğun Vahşice Öldürülmesi Yeni Bir Tartışmayı Başlattı.

Kayseri'de 18 ay önce Şeker Bayramı'nda kaybolan 3 çocuğun hunharca öldürüldüğünün ortaya çıkması idam cezasını yeniden tartışmaya açtı. BBP Genel Başkanı Topçu idamın geri gelmesini istedi, AK Partili Kuzu destek verdi, CHP'li Gürsel Tekin ise tepkili...

BBP LİDERİ: İDAM GERİ GELSİN

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ahlaki, ekonomik ve bölücü teröre bulaşanlar için idamın geri getirilmesini istedi.

Topçu, "Meclise sesleniyoruz; idamı kaldırdınız. Bu vahşet ortamını ellerinizle hazırladınız, AB denilen hayal tünelinden çıkamadınız. Canınız sıkıldıkça referanduma gidiyorsunuz. İdamın geri getirilmesini de millete sorun" dedi.

AK PARTİLİ BURHAN KUZU: İDAMA KARŞI DEĞİLİM

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Burhan Kuzu, şahsi olarak idam cezasına karşı olmadığını açıkladı.

CHP'Lİ TEKİN: TARTIŞMAK DEMOKRASİ AYIBI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, idam cezasını tartışmanın demokrasi ayıbı olacağını söyledi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ÇİÇEK: DEVLET BAKANLIKLARI KALKIYOR

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meclis'e sunulan ve Bakanlar Kurulu'na Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi veren tasarının sorulması üzerine değerlendirmelerde bulunan Çiçek, devlet bakanlıklarının ortada kalkacağını belirterek, bakanlık sayısının da ineceğini kaydetti.

Çiçek şöyle dedi:

"Başbakanlık koordinatör makamdır. Her türlü devlet işinin icracı bakanlıklar eliyle yürütülmesi esastır. Ancak özel konular devlet bakanlığı ile düzenlenir. Bu da beraberinde bazı sorunlar getiriyor. Tüzel kişiliği yok. Bir de sayı sayı geçmişte çok artırılmış. Biz bunu 8 yaptık. Getirdiğimiz düzenleme ile devlet bakanlıklarını büyük ölçüde kaldırmayı hedefliyoruz. Bunların 4 gibi icracı bakanlık getiriyoruz. Ekonomi ve sosyal yardımları tek elde yürütmeyi ve koordine etmeyi amaçlıyoruz."

BBP'DEN 'İDAM CEZASI GERİ GELSİN' DİYE İMZA KAMPANYASI

Bu arada BBP Genel Başkanı Topçu, bugün Abdi İpekçi Parkında partisinin Ankara İl Başkanlığınca "idam yasasının geri getirilebilmesi için" başlatılacak olan imza kampanyasına katılacak.

BURHAN KUZU: İDAM CEZASI GERİ GELMEZ

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, Kayseri'deki 3 çocuğun öldürülmesinin ardından gündeme gelen idam cezasını kişisel olarak savunduğunu, fakat AB sürecinde kaldırılan bu cezanın geri gelmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Anayasa Komisyonu öncesi konuya ilişkin gazetecilerin soruları üzerine Kuzu, olayı bir vahşet olarak nitelendirdiğini söyledi. Kuzu, yargılamanın bir an önce sonuçlanmasını dilediğini belirterek, "Bizim dönemde af çıkmaz. Bu dönem başka dönem AK Parti olduğu sürece af çıkmaz." diye konuştu. "Zaman zaman bunlar idam edilmeli diye içinizden geçiyor mu?" yönündeki bir soruya ise Kuzu, "İdam cezalarını ben her zaman savundum. İdam cezaları bir tarafta dursun, uygularsın ya da uygulamazsın. İdam cezasının uygulanması zaten 1984'ten beri yok. Yıllarca uygulanmadı öyle durdu. İnsanlık tarihinde zaman zaman çok kötü uygulanmış ayrı bir mesele. Toplumsal tepkide bunlar bir tarafta durur. Ama uygularsın ama uygulamazsın o başka bir şey, çok sınırlı da olsa. Ama AB süreci de sınırı da kabul etmiyorlar. Dolayısıyla Türkiye o birlik içinde olmak istiyorsa bu yollardan geçmek zorunda. Yoksa benim şahsi kanaatime göre idam cezası olmasını her zaman savundum. Bir kenarda dursun diye her zaman söyledim. Ama yeniden gelme şansı yok" yorumunu yaptı.

Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık'ın yayınlanmamış kitabına el konulmasına ilişkin ise şunları söyledi: "Dosya hakkında bir bilgim yok. Eldekinin suç örgütüyle ne kadar bağı var ona bakmak lazım. Konuya kitap olarak bakarsanız haklısınız ama kitap olarak değil de delil olarak bakarsanız farklı noktaya varırsınız. Dosyayı görmeden bir şey diyemeyeceğim."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title