Haberler

İçişleri Bakanlığı'ndan Besni Belediyesi'ne Soruşturma İzni

İçişleri Bakanlığı çeşitli iddialar nedeniyle Adıyaman’ın Besni ilçe Belediye Başkan İbrahim Öztürk ile bazı görevliler ve encümen üyeleri hakkında soruşturma izni verdi.

İçişleri Bakanlığı çeşitli iddialar nedeniyle Adıyaman'ın Besni ilçe Belediye Başkan İbrahim Öztürk ile bazı görevliler ve encümen üyeleri hakkında soruşturma izni verdi.

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Belediye Encümenleri ve bazı belediye personelleri hakkında şikayet konusu olan 5 ayrı konuda soruşturma açılmasına İçişleri Bakanı Efkan Ala imzası ile karar verildi. Geçtiğimiz aylarda Adıyaman Valiliği ve ardından da İçişleri Bakanlığı müfettişinin yaptığı incelemenin ardından soruşturma açılması yönünde rapor İçişleri Bakanlığına sunulmuştu. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 19.12.2014 tarih ve 310 sayılı kararını İçişleri Bakanı Efkan Ala imzaladı.

İçişleri Bakanlığı şu konulardan dolayı soruşturma izni verdi:

"20.04.2007 tarihinde yapılan ihale ile Güncel Ajans Basın Yayın Reklamcılık Ltd. Şti.'nin Yap İşlet Devret modeli ile üstlendiği ihale ile ilgili olarak, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 2, 9, 18, 20 ve 54. madde hükümleri ile kira sözleşmesi ve şartnameye aykırı hareket edilmesi.

Yenikent 80. Yıl Koşu Parkı yanında bulunan büfenin Encümen kararı ile sözleşmesinin iptalinden sonra 5 ay gayri resmi çalışmasına göz yumulduğu, böylece 5393 sayılı kanunun 38/a, 5018 sayılı kanunun 8, 11 ve 2886 sayılı kanunun ise 75. madde hükümlerine aykırı hareket edilmesi.

Besni Belediyesinde zabıta memuru kadrosuna atanan 2 uzman çavuşun 3 aydan beri göreve gelmedikleri, Besni'de ikamet etmedikleri halde maaşlarını Besni Belediyesinden aldıklarının tespit edilmesi üzerine, 5393 sayılı kanunun 38/a, 5018 sayılı kanunun 8, 11 ve 33. 657 sayılı kanunun ise 11, 94 ve 125. maddelerine aykırı hareket edilmesi.

"Bütün Emek Sorunsuz Nesil İçin B.E.S.N.İ." adlı proje kapsamında Avrupa Birliği Fonundan 179. 447, 43 Avro'nun harcanması ile ilgili usulsüzlük tespit edildiğinden 5393 sayılı kanunun 38/a, 5018 sayılı kanunun 8 ve 11. maddesine aykırı hareket edilmesi.

Belediye Başkanı İbrahim Öztürk'ün kendi şirketine ait tüp kamyonunun önce başkasına satıldığı ve daha sonra da Besni belediyesine çöp kamyonu olarak alınması ile ilgili yapılan ihalede tutarsızlıkların bulunduğu, böylece 4734 sayılı kanunun 5, 12 ve 28., Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 8 ve 14., Kamu İhale Genel Tebliğinin 55. maddesi hükümlerine aykırı hareket edildiği." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı İbrahim Öztürk Adıyaman Besni Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

azeri:

al birini vur ötekini tasta aynı hamamda akp ayrı düşen ibrahim akp den gelecek bir ışık ucunu bekliyor bunlardan adam olsa ne olur olmasa akp gelince oda dini kullanmaktan başka bir icrahatı yok

0
0
yanıtYanıtla
hasanmobilWeb@haberler.com:

İbrahim bey sorun bakalım milletvekillerin yuhlatirken aptallara romenlere ne kadar para verdi

0
0
yanıtYanıtla
polat:

ibrahim çok türüstte bu kadar serveti ayakabı dükkanındamı tutu

0
0
yanıtYanıtla
ali sMobil-IOS:

oyumuz akp nin ama ibrahim öztürk de dürüst baskan ayıp oluyor oyun bunlar her yer bitti sıra besni ye geldi

0
0
yanıtYanıtla
Ciritçi:

valla diğer nedenleri bilmem ama zabıta memuru kadrosuna atanan 2 uzman çavuşun 3 aydan beri göreve gelmedikleri, Besni''de ikamet etmedikleri halde maaşlarını Besni Belediyesinden aldıklarının tespit edilmesi iddiası doğru çıkarsa yazıklar olsun bunu yapanlara diyorum.

0
0
yanıtYanıtla
İBRAHİM:

AKP BELEDİYES OLSA SIKINTI YOK ULAN BAKAN ALA UZAMAN NECİP BÜYÜKASLANI İDAM İSTENİLİR

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title