Haberler

İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

"(Cumhurbaşkanlığı seçimleri) Bu ne demektir, bir sabah kalktığımızda yönetime şu el koydu lafının yerine 10 Ağustos'ta yönetime millet el koyacak demektir.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Bu ne demektir, bir sabah kalktığımızda yönetime şu el koydu lafının yerine 10 Ağustos'ta yönetime millet el koyacak demektir. Bundan sonra da artık milletin dışında yönetime el koyma imkanı ortadan kalkmıştır" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Ala, Vali Mehmet Tekinarslan'ı makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ala, ardından AK Parti İl Başkanlığı tarafından Hanibaba Caddesi'ndeki belediyeye bir alanda verilen ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katıldığı iftar programına katıldı.

Bakan Ala, burada yaptığı konuşmada, Gazze'deki, Irak'taki, Suriye ve Mısır'dakilerin sofralarında bomba değil, ekmek ve huzur içinde iftar yapabilme imkanını bulmalarını temenni etti.

"Bu ramazan günü sofrasına çocuklarıyla beraber iftar açmak için ekmek kazanma peşinde olan insanları ve o sofraya koşarak gitmek isteyen çocukları bombalayan İsrail'e derhal bu insanlık dışı saldırılarını durdurma çağrısı yapıyorum ve bu saldırıları sizler adına kınıyorum" diyen Ala, Ağrı Dağı kadar yüksek bir medeniyeti birlikte inşa ettiklerini söyledi.

Ala, "Bu öyle bir medeniyettir ki bugün o bombalamaları yapanları, o saldırıları gerçekleştirenleri, yurtlarından ettiklerinde İspanya'dan sürdüklerinde, yeryüzünde gidecek yer bulamamışlardı da onlarla beraber inşa ettiğimiz uygarlık kucak açmıştı. Bu insanlarla gelin ve bu topraklarda barış içerisinde yaşayın diye. Şimdi onların torunları ve mirasçısı olarak çağrıda bulunuyorum. Durdurun bu insanlık dışı saldırıları ve çekilin Gazze'den" diye konuştu.

"Bu, 10 Ağustos'ta yönetime millet el koyacak demektir"

Türkiye olarak kendi problemlerimizi çözecek iradeyi sandıkta gösterdiğimizi söyleyen Ala, şunları kaydetti:

" Türkiye'de biz Allah'a şükür hep beraber 77 milyon istikrarı yakaladık ve hedefleri önümüze koyduk. Bizi yönetenler de eskiden olduğu gibi bizim irademizi gidip orada başka ittifaklara peşkeş çekmiyorlar. Bizim irademizi, bizim arzu ettiğimiz istikamette bizim problemlerimizi çözmek için kullanıyorlar. Cumhurbaşkanlığı referandumunda, 'Cumhurbaşkanını halk seçsin mi, seçmesin mi' diye bir referandum yaptık. Ağrı yüzde 95 oy oranıyla 'Evet biz kendi irademizle biz cumhurumuzu, kendi cumhurbaşkanımızı kendimiz seçeceğiz' dedi. Bu ne demektir, bir sabah kalktığımızda yönetime şu el koydu lafının yerine 10 Ağustos'ta yönetime millet el koyacak demektir. Bundan sonra da artık milletin dışında yönetime el koyma imkanı ortadan kalkmıştır. Bu istikrardır ki bizi böylesine kargaşa içerisindeki bir coğrafyada istikrar içerisinde büyümeye kalkınmaya fırsat veriyor ve oraya doğru yönlendiriyor. Daha önemlisi kendi problemlerimizi artık 77 milyon beraber çözme iradesini gösteriyoruz."

Ülkede, 77 milyonun hakkının birbirine eşit olduğunu belirten Ala, "Bize çok ağır maliyetler ödetmiş, yüreğimizden bir parça koparmış, bütün anaların vicdanlarını sızlatmış hepimize çeşitli maliyetler ödetmiş, sorunumuzu masaya yatırdık. Dedik ki bundan sonra çözüm süreci başlatıyoruz. Hep birlikte kardeşçe kendi meselemizi kendimiz çözeceğiz. Temel hak ve özgürlükler söz konusu olduğunda biz birbirimizin hakkını koruyacağız, yetmez yükselteceğiz ve garanti altına alacağız. Çözüm süreci bu demektir. Artık sözü olan söyleyecek, fikri olan açıkça söyleyecek. Sandığa gideceğiz ve sandıktan çıkanlar yönetecek. Ümitliyiz, gururluyuz çünkü kendi sorunlarımızı çözüyoruz. Ümitliyiz çünkü 77 milyonu, 77 milyonun sorunlarını çözmeye ortak ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin, değişim sürecini birlikte yöneteceklerini ifade eden Ala, şöyle devam etti:

"Ağrılı kardeşlerim 10 Ağustos'ta milletin makamına, milletin adamını, milletin iradesiyle getirecek. Güçlü bir Türkiye, güçlü bir vatandaş, temel hak ve özgürlüklerine sahip, kimsenin örseleyemediği, kimsenin öteleyemediği, kimsenin hakkında olumsuz bir karalama yapamadığı temel hak ve özgürlüklerini rahatça yaşayan bir Türkiye'yi inşa etme konusunda hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. İnanın bizim vereceğimiz her bir oy bu istikrarın devam etmesi, Türkiye'yi Irak'a, Suriye'ye ve başka ülkelere, Allah muhafaza orada da kardeşlerimiz var, benzetmek isteyenlere bir şamardır. Irak'taki, Suriye'deki, Gazze'deki ve Mısır'daki kardeşlerimizin umuduna da bir katkıdır."

"Milletin oyu sembolik değildir"

Milletin oyuyla devletin başına getireceği kimselere sembolik kişiler sembolik makamlar diyenlere de cevap veren Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yarın milletin oyuyla seçip devletin başına getireceği kimselere, şahıslara sembolik makamlara ya da sembolik kişiler deme gafletinde bulunanları da buradan uyarıyorum. Siz orayı darbe düzeninin düzenlemeleriyle mevzuatıyla millete doğru söylemiyorsunuz. Sembolik bir makam olarak tanımlamış olsanız bile milletin oyu sembolik değildir. Ağrılı kardeşlerim size soruyorum sizin oylarınız sembolik mi? Yani vatandaşın oyuna nasıl sembolik denebilir. Sembolik bir yer için sandığa buyurun nasıl denebilir ama sandığa buyurun da demiyorlar. Sandığa şöyle şöyle gideceksiniz diyorlar ama ben onu telaffuz edemiyorum, edebime aykırı bulurum. Çünkü milletimiz bir adım atıyorsa bir oy veriyorsa o oyun iradesini göstermesi bakımından kıymeti ölçülemez, değeri biçilemez, o iradedir. İradenin ne olduğunu bilmeyenler nasıl siyaset yapıyor. Bu inanılmaz bir gaflettir. Nasıl ki sizin oyunuz sembolik değilse seçeceğiniz makam da sembolik değildir."

Bakan Ala, "Eğer bunu engellemek isteyenler, bunu söyleyerek bir soru işareti oluşturmak istiyorlarsa o zaman şu sorunun cevabını versinler. Nasıl oluyor da hepsi bir araya geliyor, bir sembolik makam için. O zaman kurdukları tuzağa kendileri düşerler, biz Ağrılı kardeşlerimle bu yüzde 95 oy vererek, referandumda evet ben yöneteceğim kardeşim, cumhurbaşkanımı, ben seçeceğim diyen Ağrılı kardeşlerimle Türkiye'nin geleceğine doğru 77 milyonla beraber yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

Programın ardından Cumhuriyet Caddesi'ne geçen Ala, esnaf ziyaretinde bulundu. Vatandaşla çay içerek, bir süre sohbet eden Ala, Merkez Camisi'nde teravih namazını kıldı. - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Efkan Ala Türkiye Gazze Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title