Haberler

"İçinde Misyoner Lafı Geçen Her Evrağa El Konuldu"

Zirve yayınevi cinayeti soruşturması kapsamında polisin Prof.Dr. Şahin Filiz'in Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'ndeki lojmanında ve çalışma odasında yaptığı aramalar sona erdi.

Zirve Yayınevi cinayeti soruşturması kapsamında polisin Prof. Dr. Şahin Filiz'in Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'ndeki lojmanında ve çalışma odasında yaptığı aramalar sona erdi. Polisin fakülte binasında Prof. Dr. Şahin Filiz'in odasındaki araması 5 saat sürdü. Prof. Dr. Şahin Filiz ve avukatı Ali Altay, binadan birlikte çıkarak kendilerini bekleyen kalabalığı selamladı. Sloganlar eşliğinde sevgi gösterisinde bulunanlara teşekkür eden Prof. Dr. Filiz gözaltına alınmasıyla ilgili bir durumun söz konusu olmadığını, ifadesinin bile alınmadığını söyledi. Aramalarla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Şahin Filiz, şunları söyledi:

"Üniversiteler tüzel kurumdur. Tamamen akademik çalışmaların üretildiği yerlerdir. Dünyanın hiçbir yerinde üniversite öğretim üyesinin arandığı vaki değildir. Üniversitemize, benim şahsımda gözdağı şeklinde anlaşılabilecek durumun yeni aramalara mahal vermeyecek şekilde düzenlenmesi talebimi başta Başbakan olmak üzere ilgililere buradan iletiyorum. Polis arkadaşların da burada talimatla makaleleri araştırması, toplaması, delil torbasına koyması talimatla olan bir şeydir."

Üniversitelerin fikir üretme merkezi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Şahin Filiz, şöyle devam etti:

"Bir anlamda özgürlüklerin ne kadar yara aldığını görebiliyorsunuz. Okuduğunuz makaleler, fotokopisini çektiğiniz çeviriler... Öğrencilerinizin verdiği öneriler, ödevler tamamen akademik olan ödevler ve not verdiğimiz ödevler olmak üzere hepsi delil torbalarına alındı. Benim herhangi bir ifadem alınmadı. Gözaltına alınma kaygım yok. Herhangi bir şekilde kendimden şüpheleneceğim durum yok. Muhalif olabilirim, bazen de hükümeti destekleyebilirim. Üniversitede yazmasın, üretmesin diyorlarsa derslere de girmeyelim. Ama buranın araştırılıyor olmasını düşünce özgürlüğü ile ilgili üstü örtülü uyarı olarak algılıyorum."

Bir gazetecinin, "Neyi bulmaya çalıştılar" sorusuna ise Prof. Dr. Filiz, "İçinde misyoner lafı geçen her evrağa el konuldu. Dinlediğimiz müzik CD'leri dahil" dedi. Prof. Dr. Filiz, kendisini dinleyen öğrencilere esprili bir şekilde, "Değerli öğrencilerimiz burada ödevleriniz didik didik edildi haberiniz olsun. Ödev yaparken ola ki düşünce unsuruna rastlanırsa ne olur artık bilmiyorum" diye seslendi.

Gazetecilerin polisin yaptığı uygulama ile ilgili sorularınını Prof. Dr. Şahin Filiz'in avukatı Ali Altay yanıtladı. Müvekkilinin çalışma odasında aramanın tamamlandığını söyleyen Altay, "Yapılan bir suçlamaya ilişkin gelen görevlilerin elindeki resmi yazıların içinde doğrudan suçlama var. Bugün yapılan aramanın içeriğinde hocamın çekmecelerinde yalnızca düşüncelerinin arandığını düşünüyorum. Bu kadar. Zirve Yayınevi ile ilgili bir suçlama var. Onun üzerine hocamın evi ve ofisi arandı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Politika Güncel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title