Haberler

'İçimdeki Sessiz Nehir' Gürcistan'a Gidiyor

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Serkan Eröz'ün hastalarının gerçek hayat hikayelerini anlattığı 'İçimdeki Sessiz Nehir' filmi, 11'nci Uluslararası Tiflis Film Festivali'nde Türkiye'yi temsil edecek.

Biriktirdiği yıllık izinlerini topluca kullanarak çekimlerini tamamladığı ve erotik sahneleriyle gündeme gelen Dr. Mustafa Serkan Eröz'ün yazıp yönettiği 'İçimdeki Sessiz Nehir' filmi, 6- 12 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan 11'nci Uluslararası Tiflis Film Festivali'ne katılacak. Dr. Mustafa Serkan Eröz'ün ilk uzun metrajlı filmi, çeşitli ülkelerden festivale katılan 11 adayla yarışacak.

Geçen Mart ayı içerisinde Kırklareli'nde 5 haftada çekilen ve önümüzdeki Nisan ayında gösterime girecek olan filmin yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını üstlenen Dr. Eröz, ekip çalışmasıyla iyi bir filme imza attıklarını söyledi. Ülkemizde ünlü oyuncuların dahi eşcinsel rolünü üstlenmediğine dikkat çeken Mustafa Serkan Eröz şöyle dedi:

"Filmde baş rolde oynayan 'Halis' karakterini canlandıran Ali Yiğit ve eşi rolünde olan İranlı yıldız Taies Farzan, filmi yaşarcasına oynadılar. 'İçimdeki Sessiz Nehir' filminin Erzurum'da yapılan 5'inci Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde yarışması için başvuruda bulundum. Ama müstehcen bulunduğu gerekçesiyle film kabul edilmedi. Ben de Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yapılan festivalde filmin yarışması için müracaat ettim. Komite, Türkiye'den yapılan başvurular arasından 'İçimdeki Sessiz Nehir' filmini kabul etti. Uzun metrajlı 11 film arasında yarışacak. Emek vererek yaptığım filmimin festivalde yarışacak olması mutluluk verici"

FİLMİN KONUSU

Halis (Ali Yiğit), 40'lı yaşlarda, geçimini kendisine ait dükkanında katmer satarak sağlayan, sevilip, sayılan biridir. Halis'in eşi Ayla (İranlı Taies Farzan) ile arasında yıllardan beri bir soğukluk vardır. İstanbul'da üniversite okuyan kızları Öykü (Semiha Aydemir) ise çiftin tek ortak noktalarıdır. Daha 16 yaşında Halis'le evlenmiş olan Ayla okumamış olmanın eksikliğini roman okuyarak ve belediyenin kadınlar için açmış olduğu kurslara katılarak gidermeye çalışır. Sahil kasabasına kurulması planlanan atık tesisine karşı çıkması nedeniyle merkez tarafından baskıya uğrayan belediyenin yaşadığı maddi zorluğu aşmasında diğer kasabalı kadınları organize eden Ayla, eşi Halis'e hep öfke duymaktadır. Aynı zamanda belediye encümenliği de yapan Halis, bir gün katmer dükkanında çalıştırmak üzere yanına Meznun'u (Emre Onur) alır. Saddam döneminden sonra kaçak yollardan Türkiye'ye gelmiş olan Meznun bir süre Tuzla'daki tersanelerde kaçak olarak çalışmış ve işten çıkarılmıştır. Başlangıçta kendisini işe aldığı için Halis'e minnet duyan Meznun, bir süre sonra Ayla'ya tecavüz eder.

Hümeyra PARDELİ - ERZURUM / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title