Haberler

İbrahim Kızıl'ın Doktoru Prof. Dr. Yunus Aydın : "Şu An İçin Hayati Tehlikesi Bulunmuyor"

"beyin Kanaması Geçirmiş Birine Göre Çok İyi Durumda"

"BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞ BİRİNE GÖRE ÇOK İYİ DURUMDA"

Memorial Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Yunus Aydın, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçiren Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ın hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtirken, "Beyin kanaması geçirmiş birine göre çok iyi durumda" dedi.

Kızıl'ın kaldırıldığı Memorial Hastanesi'nde basın menspularının sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Yunus Aydın, şöyle konuştu:

"Hastamız, bu sabah saat 11.00 civarında bir beyin kanaması geçirmesi nedeniyle uçakla nakledildi. Biraz önce tomogrofisini çektik. Bir beyin kanaması söz konusu. Bizim beyin boşluğu dediğimiz ventrikül yerine olmuş bir kanamadır. Şu anda açık bir cerrahi ameliyatı yapmaya gerek yok. Zaman içerisinde kafanın içindeki kanı alıp, kafadaki basıncı düşürmek için katetal dediğimiz bir işlem koyabiliriz. Hastamızın durumu, beyin kanaması geçirmiş birisi için iyi. Ama tabii ki beyin kanaması çok dinamik bir olaydır. Çok yakından takip ediliyor. Yoğun bakıma aldık. Beraberinde hastamızın başka sorunları da olduğu için onları da tedavi ediyoruz. Şu anki haliyle hayati bir tehlikesi yok. Ama beyin kanamasının dinamik bir olay olduğunu, zaman içerisinde değişebileceğini kabul etmek lazım. Zaman içerisinde hayati bir tehlike taşıyan bir konudur. Yakın gözlemimiz ve yoğun bakımımız o yüzdendir. Şu anda yok, ama bundan sonraki saatlerde olmayacağı anlamına gelmiyor."

Prof. Dr. Aydın, İbrahim Kızıl'ın taburcu edilme süresi ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Beyin boşluğundaki kanın tamamen emilmesi, emniyete kavuşması aşağı-yukarı film olarak 6 haftalık bir süredir. Ama klinik olarak iyi seyrederse bu daha da kısalabilir. Önceden şu kadar zaman içerisinde taburcu edilebilir demek bilimsel olarak mümkün değildir. Bu tip hastalarda bundan sonra beynin göstereceği reaksiyonlar önemlidir. Kafa içi basıncının artması, bizim ona müdahalemiz, onun vereceği cevap, yani bu çok dinamik bir süreçtir, önceden öngörülemez. Ama şu andaki durum itibari ile beyin kanamasının şanslı formlarından birisini geçiriyor. Umarım bundan sonra da bu şansımız devam eder."

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ın şuurunun açık olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Yunus Aydın, "Biz kendisiyle daha önceden de tanışırız. Beni tanıdı. Sorularımıza anlamlı cevaplar veriyor. Biraz başının ağrıdığını söyledi. Böyle bir kanama geçirmiş birisi için o da doğaldır. Bizim vermiş olduğumuz emirleri aldı. Oranı oynat, kolunu kaldır, bacağını çek gibi verdiğimiz emirlerin hepsini de yerine getirdi. Glasgow Koma Skalası'na göre normal uyanık bir insanı 15 değer olarak kabul ederiz. Hepimiz şu anda 15 oluyoruz. İbrahim Bey de şu anda 14 civarında. Çok fazla bir gerilememiz yok. Biraz uykulu olduğu için şu anda yakın gözlemde tutuyoruz" diye konuştu.

Stresin etkisi olup olmadığı yönünde bir soru üzerine de Prof. Dr. Yunus Aydın şu yanıtı verdi:

"Stresin etkisi vardır, ancak bunun bir altyapısı da var. Ben kendisini daha önceden de tanırım. Biraz sağlığına dikkat etmiyordu. Kendisi şeker ve tansiyon hastası. Bir de Gaziantep'in lezzetli yemeklerini çok tüketmeye dayalı kilo problemi vardı. Ben kendisini çok kez uyardım. Tabii ki alt yapıda böyle birşey olursa, stres de bunu arttırıcı bir olaydır. Ama sizin bir stresi çekmenizle İbrahim Bey'in stresi çekmesi bir değil tabii ki."

Bu arada Prof. Dr. Yunus Aydın'ın açıklama yaptığı sırada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da hastaneye gelerek, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ı ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Deniz Akkaya'dan kızıyla ilgili ağızları açık bırakan sözler: Önce dövdü sonra balkona kilitledi

Deniz Akkaya'dan kızıyla ilgili ağızları açık bırakan sözler: Önce dövdü sonra balkona kilitledi

Bahçeli 5 yıl sonra aynı yerde! Sinan Ateş'in yerini Ahmet Yiğit Yıldırım aldı

Bahçeli 5 yıl sonra aynı yerde! Sinan Ateş'in yerini Ahmet Yiğit Yıldırım aldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title