Haberler

İbrahim Hakkı Hazretleri Müzesini 300 Bin Kişi Ziyaret Etti

Tillo ilçesinde İbrahim Hakkı Hazretleri'nin eserleri ile kullandığı eşyalarının sergilendiği müzeyi geçen yıl 300 bin kişi gezdi.

ZEKERİYA GÜNEŞ - Tillo ilçesinde İbrahim Hakkı Hazretleri'nin eserleri ile kullandığı eşyalarının sergilendiği müzeyi geçen yıl 300 bin kişi gezdi.

Aralarında Marifatname'nin de bulunduğu 33 eserinin yazarı ve 250 yıl önce yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ilk ışıklarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin mezarının başucunu aydınlatan İbrahim Hakkı Hazretleri'nin, eserleri ile astronomi çalışmalarında kullandığı eşyaları İsmail Fakirullah Hazretleri'nin yakınlarınca oluşturulan müzede sergileniyor.

İsmail Fakirullah Hazretlerinin 8. kuşak torunu olduğunu bildiren Hakkı Fakirullah, eserleri geçmişte gelen önemli ziyaretçilere gösterdiklerini ancak yoğun talep üzerine 1970 yılından itibaren evin alt bölümünde oluşturdukları müzede sergilediklerini söyledi.

Geçen yıl 300 bin kişinin eserleri görmek için müzeyi ziyaret ettiğini ifade eden Fakirullah, "Babadan oğula intikal eden eserler günümüze kadar korundu" dedi.

Fakirullah, eserlerin eskiden bir dönem yasaklandığını bu nedenle uzun süre yer altında sakladıklarını savunan Fakirullah, şöyle devam etti:

"İsmail Fakirullah Hazretleri benim sekizinci dedem, dolayısıyla 8 kuşak bu eserler babadan oğul verilerek devam ediyor. Bu eserler zamanında büyük sıkıntılar yaşadı, hatta bir zamanlar saklamak zorunda kalmıştık. Daha sonra yavaş yavaş bu eserler tanındıkça, bilindikçe önemi ortaya çıktı. Ziyaretçiler, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin büyüklüğünü müzedeki eserlerini görünce daha iyi anlıyor."

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Fakirullah Tillo Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title