Haberler

Hz. Muhammed Karikatürlerinin Yarıştığı Salonun Önünde Çatışma: 2 Ölü

Güncelleme:

ABD'de İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi'nin düzenlediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının gerçekleştirildiği salonun önünde çatışma çıktı.

ABD'nin Texas Eyaleti'nin Dallas Kenti'nde, İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi'nin (American Freedom Defense Initiative) düzenlediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının gerçekleştirildiği salonun önünde silahlı çatışma yaşandı.

POLİS KARŞILIK VERDİ, 2 SALDIRGAN ÖLDÜ

Salonun bulunduğu Garland bölgesi polisinden yapılan açıklamada, bir otomobildeki iki kişinin salonun dışında bulunan güvenlik görevlilerine ateş açtığı, polislerin karşılık vermesi sonucu iki saldırganın öldürüldüğü, bir güvenlik görevlisinin ise yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, saldırının Curtis Culwell Center'da düzenlenen karikatür yarışmasıyla ilgisi olup olmadığı ve saldırganların kimliği konusunda bilgi verilmedi.

SALONDA HZ. MUHAMMED KARİKATÜRLERİ DÜZENLENİYORDU

Önünde saldırı gerçekleşen salonda, daha önce de provokatif eylemler gerçekleştiren İslam karşıtı Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi adlı kuruluş Hz. Muhammed karikatürleri yarışması düzenliyordu.

ÇATIŞMANIN ARDINDAN SALON BOŞALTILDI

10 bin dolar ödüllü yarışmaya Hollandalı politikacı Geert Wilders da katılmıştı. Çatışmanın ardından salonun boşaltıldığı kaydedildi.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞLARDI

Yarışmayı düzenleyen kuruluş daha önce de New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarına İslam merkezi açılmasına karşı kampanya yürütmüş, İslam karşıtı ilan yayınlamak için ABD genelinde billboard'lar kiralamıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Dallas Teksas Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi? Sampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2024? Wembley hangi takımın sahası?
500

Yorumlar (160)

asvmobilWeb@haberler.com:

Allah islah etsin bunları gerisi boş

113
8
yanıtYanıtla
adiniz soyadinizmobilWeb@haberler.com:

Yahu bu ne curet Nasil hz. Muhammed s.a.s karikaturunu yapaviloyosunuz ... siz onun kat kat nurlubyuzunu nerden biliyosunuzkii

77
0
yanıtYanıtla
DodiMobil-IOS:

Siz kimsiniz köpekler o bizim peygamberimiz ona can feda canlar feda

54
2
yanıtYanıtla
Seyit Meh-Di.:

ALLAH ALLAH, Kelimei Sahadet diyorsunuz! Kim Bu Allah, kim bu Muhammet? Taniyan gören oldumu, ben su ahir ömrümde sadece duydum, lakin rastlamadim. Varsa gören taniyan birisi, Rica ediyorum göstersin bana!

3
31
yanıtYanıtla
Seyit Meh-Di.:

ERDEMLIK! Muhammeti sevmek yerine, Adaletli olmakta, Adaleti sevebilmekte, Adalet icin kendinden gecmekte. Allahin Bütün Peygamber ve kullarina saygimiz vardir, elbet. Ama muhammet le veya isayla yasamak onlari arkasina siginip, kendi kirlerimizi örtmeye calismak bize fayda saglamaz. Birakin o insanlari, rahat rahat uyusunlar.

1
29
yanıtYanıtla
ADANALI:

EŞHEDÜ EN LA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDEN ABDÜHÜ VE RESULÜHÜ

26
2
yanıtYanıtla
editöre:

bu sekilde saldırgan demenizi kınıyorum. Gelelim konuya bu adamlar zalimlerdir. çünkü devamlı Müslümanların kutsalına saldırıyorlar.

20
7
yanıtYanıtla
Ömer Mobil-ANDROID:

Yaptıkları tek şey Müslümanları kışkırtmak Allah belanızı verecek...

19
7
yanıtYanıtla
turan alpmobilWeb@haberler.com:

Ne kadar büyük gerçek ve ilahi bir dinin mensubuyuz elhamdülillah. Zannediyorlarki onlar hz. Muhammed s.a.v. e hakaret edince bizde hz. isa ya hakaret edeceğiz yapmaya çalıştıkları işte tam olarak bu. Ama biz hz isa yı da ilahi gerçek bir dinin peygamberi olarak kabul eder ve iman ederiz. işte aramızdaki fark ve islamiyetin yuceligi.

23
2
yanıtYanıtla
ADANALI:

PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ MUHAMMED(SALLALLAHU ALEYHİ VESELLEM)VE İSLAM DİNİ İLE DALGA GEÇENLERİN ALLAH BİNBİR TÜRLÜ BELASINI VERSİN, , MERAK ETMEYİN KAFİRLER , MAHŞERDE ALLAHA HESAP VERECEKSİNİZ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

23
2
yanıtYanıtla
Tüm 160 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title