Haberler

Hz.hüseyin ve Kerbela Şehitlerini Anma Gecesi

Fatsa Müftülüğü tarafından organize edilen "Hz.

Fatsa Müftülüğü tarafından organize edilen "Hz.Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini Anma Gecesi" büyük bir katılımla gerçekleşti.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda gerçekleşen programa Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, İl Genel Meclis Üyeleri Atıf Yüksel ve Yaşar Ateşli, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an Kerim okunmasıyla başlayan programın devamında Fatsa Müftülüğü Musiki Korosu ilahi ve kaside sunumları sundu. Daha sonra Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can, Hz.Hüseyin ve Kerbela şehitleri ile ilgili bir konuşma yaptı.

Müftü Can, Kerbela'da yaşanan toplu katliamın, dünyanın neresinde olursa olsun, hangi mezhebe, hangi meşrebe, hangi etnik yapıya sahip olursa olsun, hangi coğrafyada bulunursa bulunsun Resül-i Ekrem'e, ashabına ve ehl-i beytine muhabbet besleyen her müminin ortak acısı olduğunu belirterek, "Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının uğruna can verdikleri yol, Hz. Muhammed Mustafa'nın yoludur. zulme direnişin, haksızlığa tahammülsüzlüğün, kurulacak olan sömürü düzenine ayrımcılığa baş kaldırış, mücadelesidir. Hz. Hüseyin'in Kerbela'ya yürüyüşü zulme, zalime, haksızlığa ve adaletsizliğe ve İslam'dan gerçek manada nasibini alamamış zorbalara karşı bir direniştir" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Can Fatsa Yerel Haberler

title