Haberler

Hz. Hüseyin Cami İnşaatı Yardım Bekliyor

Güncelleme:

Diyarbakır-Ergani karayolu üzerinde bulunan Hz. Hüseyin Camii inşaatının tamamlanması için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Diyarbakır- Ergani karayolu, üç kuyular mevkiinde bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzun zaman önce yapımına başlanan Hz. Hüseyin Camisinin inşaatı tamamlanması için hayırsever kişi ve kuruluşların yardımları bekleniyor.

1600 metre kare üzerine inşa edilen hayırseverlerin yardımlarıyla tamamlanarak bitirilme aşamasına gelinen cami inşaatının tamamlanabilmesi için yapılan yardımların yetersiz kaldığı ve daha fazla yardım beklendiği kaydediliyor. Cami inşaatının yapımını üstlenen İşadamı Hacı Selahattin Güneş, "hastane civarında cami bulunmadığı için böyle bir caminin yapılmasını uygun görerek çalışmalarımızı başlattık. Ayrıca, her gün hastaneye gelip sağlık hizmeti alan binlerce vatandaşların yanı sıra, yatan hastalar ve refakatçilerinin de yararlanabileceği bir camiye ihtiyaç duyuyorduk. Diyarbakır Gaziyaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eski Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur'un yardımlarıyla temeli atılıp kaba inşaatına başladık. Hayırseverlerin ve Diyanet işleri Başkanlığının katkılarıyla camii inşaatı devam ediyor. 1600 metrekare büyüklükte olduğu için yapılan yardımlar da yetersiz kalıyor. Camimizin tamamlanması için hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Allah rızası için yapılan caminin mükâfatı cennettir" diye konuştu.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Prof. Dr. Yusuf Yağmur ise, "Diyarbakır'ın en büyük camisi olacak olan ve toplamda 7500 vatandaşa hizmet verecek olan 1600 metrekarelik tabanlı ve üç katlı yapılan camimiz tamamlanmak üzere. Caminin alt kısmı refakatçilere hizmet verilmek üzere planlanmış konumda. Bir tarafta bayanların bir tarafta erkek hasta yakınlarının kalabileceği tarzda planlanmış bir cami durumunda. Caminin planı ve mimarisi Diyanet İşleri Başkanlığının Ankara'da yaptığı camisinin mimarisinin benzer planıdır. Şu an itibariyle caminin büyük kubbesi kapatılmış olup alt katı hizmet vermektedir. Camimizin alt katı ibadete açılmıştır. Cami bu haliyle yardımseverlerin yardımına ihtiyaç duymaktadır' unutmayalım yapılan yardımlar hiçbir zaman kaybolmaz hanelere yazılır mükâfatını cenabı Allah, kat ve kat verir" diye konuştu.

Caminin elektrik tesisatı borçlarının yanı sıra, beton ve çimento borçları ve işçilik gibi acil ödeme yapılması gereken kalemler olduğu belirtilen camiye, yardımcı olmak isteyen kişi ve kuruluşların aşağıdaki hesap numaralarına nakdi yardımlarını yapabilecekleri kaydedildi.

Kuveyt Türk İban No: TR 550020500000800708400001
Albaraka Türk İban no: TR 470020300001859524000001

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Gazi Yaşargil Diyarbakır Ergani Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title