Haberler

    Hyundaı'den Yeni Bir Ürün: İx35

    Hyundai'nin 2010 Yılındaki En Önemli Yeniliklerinden Biri Olan İx35 Modeli Avrupa ile Aynı Anda Türkiye'de Satışa Sunuldu.

    Hyundai'nin SUV-C segmentindeki başarılı Tucson modelinin yerine geçen ix35, ilk etapta 2.0 litre hacmindeki 184 PS'lik dizel motorla, iki farklı donanım paketi seçeneğiyle ve 81 bin TL'den başlayan anahtar teslim fiyatlarla yollara çıktı.

    Hyundai'nin 2000 yılından bu yana Santa Fe ve Tucson modelleriyle tüm dünyada edindiği SUV deneyimiyle birlikte güvenliği, kaliteyi ve teknolojiyi çok daha üst noktalara taşıyacak olan ix35'in hem Avrupa'da hem de Türkiye'de tüketici tarafından her yönüyle beğenilmesi bekleniyor.

    Tasarım

    Hyundai'nin Almanya'daki Tasarım Merkezi'nde doğadan esinlenilerek yaratılan yeni tasarım anlayışı doğrultusunda hazırlanan ix35, suyun akıcılığıyla birlikte doğada bulunan sert maddelerin yapısını bünyesinde topluyor. Gelecekteki Hyundai modellerinde de kullanılacak olan bu dinamik, sportif ve yenilikçi tasarım, özellikle ön taraftaki altıgen radyatör ızgarasında, geniş yüzeylerde, keskin hatlarda, profildeki "çift Z" şeklindeki karakter çizgilerinde ve yere yakın olan agresif duruşunda kendini fazlasıyla hissettiriyor. ix35'in tasarımında ilk bakışta altıgen radyatör ızgarası, panoramik cam tavan, yeni tip ön farlar, sis lambaları ve arka stoplar dikkat çekiyor.

    Hyundai ix35'in 4410 mm'lik uzunluğu, 1820 mm'lik genişliği ve 1670 mm'lik yüksekliği, yerine geçtiği Tucson'a göre 85 mm daha uzun, 20 mm daha geniş ve 60 mm daha alçak. 2640 mm'lik dingil mesafesi ise Tucson'dan 10 mm daha uzun ve çok daha rahat ve geniş bir kullanım alanı sunuyor.

    Hyundai ix35'in dinamik tasarım anlayışının izleri kabin içinde de görülüyor. Daha konforlu hale getirilen iç mekanda, uzayan dingil mesafesi sayesinde daha geniş diz mesafesi sunulurken tavan yüksekliği alçaltılmasına rağmen oturma pozisyonları sayesinde daha iyi baş mesafesi elde ediliyor. Kabinin ferahlığını artıran bir diğer unsur ise ön ve arka yolcular için sunulan çift bölmeli ve zararlı ışınları geçirmeyen panoramik cam tavan olarak öne çıkıyor ve bu sayede arka tarafta oturan yolcular da sunroof keyfinden yararlanabiliyor.

    Hyundai'nin özellikle Genesis, ix55 ve Santa Fe gibi lüks sınıf araçlarında da kullanılan Supervision teknolojili gösterge paneli, ix35 sürücülerinin tüm bilgileri rahat okumasını ve gözlerin daha az yorulmasını sağlıyor. Tüm ışıklandırma ise artık Hyundai ile özdeşleşen mavi renge sahip. iç mekanda birçok kullanışlı cep ve gözü bulunan ve artık daha büyük bir soğutmalı torpido gözüne sahip olan ix35'in 591 litrelik bagaj hacmi ise arka koltuklar yatırıldığında 1436 litreye kadar artırılabiliyor.

    Güvenlik

    Hyundai ix35'in gövdesi, yüksek güvenlik standartlarına sahip ve şirket içinde yapılan önden ve yandan çarpma testlerinde Euro NCAP'in yeni standartlarına göre 5 yıldız alacak şekilde hazırlandı. Ön kısımda bulunan yan parçalar daha büyütülüp güçlendirildi ve halka şeklinde yeni forma sahip orta sütunlar da yandan çarpmalarda daha sağlam hale getirildi.

    Tucson'un gövdesinde kullanılan çelik oranı yüzde 57,3'tü ancak ix35'te bu oran yüzde 68,9'a yükseltildi. Ayrıca gövdenin ana parçalarında farklı kalınlık ve orana sahip çelik parçaları lazer kaynak ve perçinleme yöntemiyle birleştirildi ve tüm bu işlemler sayesinde hem daha dayanıklı hem de daha hafif bir gövde elde edildi.

    Ani frenlerde dörtlü flaşörler yanarak arkadan çarpışmaları önlemek için emniyet artırılıyor. Olası arkadan çarpmalarda, aktif koltuk başlıkları yolcunun kilosunun koltuk sırtında oluşturduğu basınca göre öne ve yukarıya doğru hareket ederek baş, boyun ve üst gövdede oluşacak zararı minimuma indirgiyor.

    Hyundai ix35'te sunulan aktif güvenlik unsurları arasında ise EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) destekli ABS, TCS (Savrulma ve Patinaj Önleme), ESP, HAC (Yokuş Kalkış Destek Sistemi), DBC (Yokuş iniş Destek Sistemi), sürücü ve ön yolcu için ön ve yan havayastıkları, tüm yolcular için perde havayastıkları ve dikiz aynası üstünde bulunan 3,5 inçlik renkli LCD geri görüş kamera ekranı gibi birçok özellik bulunuyor.

    Güvenlik artırılırken ses ve titreşimlerin de düşürülmesi için özenli bir çalışma yapıldı. Yüksek hızlardaki veya motorun rölanti devrindeki sesler kabin içine daha az yansıtılırken dinamik amortisörler ve bagaj bölümünde daha fazla izolasyon kullanılarak iç mekana yansıyan gürültüler da en aza indirildi.

    Motor ve Şanzıman

    Hyundai ix35, ilk etapta Euro-5 emisyon kurallarına uyumlu olan 184 PS gücündeki R Serisi 2.0 litre dizel motor ve 6 ileri Shiftronic şanzımanla satışa sunulacak. Hyundai'nin R Serisi dizel motorları 150 kişilik bir ekiple ve yaklaşık 220 milyon Amerikan Doları yatırımla toplam 42 aylık bir sürede geliştirildi ve motorların dayanıklılığı, performansları, emisyonları, soğutma, yağlama ve titreşimleri 500'den fazla prototip motorla hem ayrı ayrı hem de çeşitli araçlar üstünde test edildi.

    R Serisi dizel motorların en dikkat çekici versiyonu olan 2.0 litre hacimli ve 16 supaplı dizel motorda elektronik kontrollü değişken geometrili turbo besleyici, hava sistemi bazlı motor kontrol ünitesi ve Bosch'un 1800 bar gibi yüksek bir basınçta yakıt püskürten piezo-elektronik enjektörleri gibi teknolojik özellikler bulunuyor.

    Common-rail direkt enjeksiyonlu bu dizel motor 4000 d/d'de 184 PS maksimum güç ve 1800 ile 2500 d/d arasında 392 Nm maksimum tork üretiyor. Bu motor gücünü yeni teknoloji ürünü olan 6 kademeli Shiftronic şanzıman ile yere aktarıyor.

    Dört yıllık bir çalışma sonucu geliştirilen ve dünyada 6 kademeli şanzımanı kendi bünyesinde geliştiren birkaç üreticiden biri olan Hyundai, yeni Shiftronic şanzımanı sayesinde hem yakıt tüketimini hem de CO2 emisyon değerlerini düşürüyor. Şu an pazardaki en küçük, en kompakt ve en hafif 6 kademeli şanzıman olan Shiftronic, yerine geçtiği 5 kademeli şanzımana göre yüzde 12,2 oranında yakıt tasarrufu, yüzde 10 oranında daha düşük CO2 emisyonu ve yüzde 2,5 oranında artırılmış 0-100 km/s hızlanma değerleri sunuyor.

    Bu doğrultuda 1787 kg'lık boş ağırlığı bulunan ix35 2.0 R Style, yeni 6 kademeli Shiftronic şanzıman ile 100 km'de ortalama 7,1 litre yakıt tüketirken 0-100 km/s hızlanmasını 10,1 saniyede gerçekleştiriyor ve 195 km/s'lik maksimum hıza ulaşıyor. ix35'in CO2 emisyon değeri ise 100 km'de sadece 187 gram olarak ölçülüyor.

    Hyundai ix35'in düşük tüketimli ve emisyonlu motoru ve şanzımanının yanı sıra kullanım maliyetleri düşüren başka özellikleri de bulunuyor. Gösterge tablosunda hız ve devir saatlerinin ortasında bulunan "ECO" uyarı ışığı, sürücünün ix35'i ekonomik kullanıp kullanmadığını yeşil, beyaz ve kırmızı LED ışıklarla bildiriyor. Eğer sürücü kullanım tarzını yeşil renge göre ayarlarsa tüketimde yüzde 15 ile 17 arasında tasarruf elde edilebiliyor. Ayrıca araçta bulunan AMS (Alternatör Yönetim Sistemi), elektrik kullanımı ve akü şarj seviyesini kontrol ederek gerek görmediği durumlarda alternatörü otomatik olarak devre dışı bırakıyor ve bu sayede motor üstüne binen yükü azaltıp yakıt tüketimine de katkıda bulunuyor. Ayrıca motorlu hidrolik direksiyon sistemi de yol tutuşu ve direksiyon tepkilerini artırırken yakıt tüketimini düşürmede önemli bir rol oynuyor.

    4x4 Performansı

    Hyundai ix35, daha çok şehir içi kullanım düşünülerek geliştirilmiş bir araç olmasına rağmen arazi koşullarında da yeteneklerini sergileyebilecek düzeyde bir araç. 24.2'lik yaklaşma, 26,9'luk ayrılma ve 17 derecelik tepe açılarına sahip olan ix35'in yerden minimum yüksekliği 170 mm ve maksimum su geçiş yüksekliği de 500 mm. Elektronik kontrollü dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan ix35'te arzu edildiğinde manuel olarak da dört çekere geçilebiliyor ve 40 km/s hızın üstüne çıkıldığında sistem otomatik olarak devre dışı kalıyor. Ayrıca karlı, buzlu veya çamurlu zeminlerde dört çeker sistemi hemen devreye giriyor.

    Donanım

    Hyundai ix35 Türkiye'le Style ve Style Plus olmak üzere iki farklı donanım paketiyle ithal ediliyor. Style paketinde EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) destekli ABS, TCS (Savrulma ve Patinaj Önleme), ESP, HAC (Yokuş Kalkış Destek Sistemi), DBC (Yokuş iniş Destek Sistemi), sürücü ve ön yolcu için ön ve yan havayastıkları, tüm yolcular için perde havayastıkları, aktif gergili ve yükseklik ayarlı emniyet kemerleri, boyun yaralanmalarını önleyen aktif ön koltuk başlıkları, immobilizer, AQS (Hava Kalitesi Kontrol Sistemi), deri direksiyon ve vites topuzu, kumaş-deri kombinasyonlu koltuklar, Supervision gösterge paneli ve dijital bilgi ekranı, dijital pusula, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, elektrik kumandalı ön ve arka kapı camları, elektronik kontrollü çift bölgeli klima, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, otomatik hız sabitleyici, otomatik yanan farlar, yağmur sensörü, ön cam buz çözücü, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm, arka spoyler, port bagaj, elektrikli ısıtmalı katlanabilir dış dikiz aynaları, krom kaplı kapı kolları, arka spoyler, ön ve arka sis farları ve 225/60 R17 ebadında lastikler gibi birçok özellik standart olarak sunuluyor.

    Style Plus paketinde ise bu donanımlara ek olarak ısıtmalı ve deri kaplı ön ve arka koltuklar, geri görüş kamerası ve dikiz aynası üzerinde geri görüş kamera ekranı, Bluetooth ve ses tanıma sistemi, anahtarsız giriş ve çalıştırma düğmesi, zararlı ışınlardan koruyan karartılmış camlar, yan aynalar üzerinde sinyal lambaları, elektrikli açılır panoramik cam tavan, park mesafe kontrol sistemi, lastik basınç kontrol sistemi ve 225/55 R18 ebadında lastikler alınabiliyor.

    Renk Seçenekleri ve Fiyat

    Hyundai ix35'te 8 farklı dış ve iki farklı iç renk seçeneği sunuluyor. Dış renkler arasında Buz Beyazı, Gümüş Gri, Bulut Gri, Füme, Siyah, Kiraz Kırmızı, Petrol Mavisi ve Su Yeşili bulunuyor. Gümüş Gri, Bulut Gri ve Kiraz Kırmızı gövde renkleriyle birlikte siyah iç renk, Füme, Siyah, Petrol Mavisi ve Su Yeşili renkleriyle bej iç renk, Buz Beyazı gövde rengiyle de isteğe göre siyah veya bej renk iç döşeme seçilebiliyor.

    Hyundai ix35 Style, tanıtıma özel olarak 81 bin TL'lik anahtar teslim fiyatıyla satılırken Style Plus paketi alındığında 88 bin TL'lik anahtar teslim fiyat ödeniyor.

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Haberler

    Şimdi ABD ve İsrail düşünsün! Çin'den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek

    Şimdi ABD ve İsrail düşünsün! Çin'den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek

    Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

    Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

    Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

    Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

    Bakmadan Geçme

    30 MAYIS BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Çin Filistin'i destekliyor mu? Çin, Filistin-İsrail savaşında kimi destekliyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 30 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl, hastalığı ne? Kadir İnanır'ın son durum ne? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 30 Mayıs dün gece deprem mi oldu? İsrail'in Refah Katliamlarının Lanetlenmesine Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı! Bugün (30 Mayıs) Resmi Gazete kararları neler? Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

    Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title