Haberler

Huzurevi ve Çocuk Sitesinde Bayramlaşma

Edirne'de, Kurban Bayramının ilk günü Huzurevi ve Çocuk sitesinde bayramlaşma gerçekleşti.

Edirne'de, Kurban Bayramının ilk günü Huzurevi ve Çocuk sitesinde bayramlaşma gerçekleşti.

Edirne Valisi Gökhan Sözer ve eşi Sema Özer, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı Kurban Bayramı'nın ilk günü Edirne Huzurevi ile Çocuk sitesi'ni ziyaret ederek yaşlıların ve çocukların bayramını kutladı.

Edirne Valisi Gökhan Sözer ve eşi Sema Özer, huzurevinde yaşlılarla tek tek bayramlaştı, onlarla sohbet etti.

Vali Sözer, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitlerin ve depremin ülkemizi sarstığı ve üzdüğü bir dönemde Kurban Bayramını kutlamaktan büyük sevinç ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Bu bayramların üzüntüleri hafiflettiğini ve birlik ve beraberlikleri sağladığını vurgulayan Sözer, "İyi ki bu bayramlar var. Bu bayramlar vesilesi ile acılarımızı, yaralarımızı sarıyor, sevinçlerimizi paylaşıyoruz. Bayramlar hem ülkemiz hemde Müslümanlar için sevinç günleridir. Diliyoruz ve arzu ediyoruz ki hem ülkemizde hem dünya aleminde insanlığı üzen olaylar olmasın, sıkıntılar olmasın. Mutluluk ve sevinç herkesin ortak paydası olsun" dedi.

Huzurevine 4 yıl önce gelen Hatice Özer (76)ise 4 yıl önce kızının evden kendisini atması sonucu huzurevine geldiğini söyledi. Özer, "Burada komşularla sohbet ediyor, çay içiyoruz. Sizin gibi evlatlar varn. Ama benim evlatlardan hayır yok. Buraya evlat yüzünden geldim. Kızım bana bakmadı, hem dövdü, hem de attı beni. Buraya çıplak geldim" diye konuştu.

-Çocuklara oyuncak-

Vali Gökhan Sözer, daha sonra Çocuk Sitesini ziyaret etti. Çocuklar tarafından alkışlarla ayakta karşı5lanan Vali Sözer, küçük çocuklara çeşitli oyuncaklar verdi. Vali Sözer ve eşi Sözer, 12 yaş büyük çocuklara ise zarf içerisinde harçlık verdi.

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title