Haberler

Hüyük'te 3 Belediye Turizmde Öncelikli Yöre Belediyesi Oldu

Konya'nın Hüyük ilçesinde 3 belediye turizmde öncelikli yöreler kapsamına alındığı bildirildi.

Konya'nın Hüyük ilçesinde 3 belediye turizmde öncelikli yöreler kapsamına alındığı bildirildi.

Şehircilik ve Çevre Bakanlığı, resmi internet sitesinde turizmde öncelikli yöre belediyeleri listesini yayımladı. Listede, Hüyük merkez ilçe belediyesi ile bu ilçeye bağlı Kıreli ve İmrenler beldelerinin belediyeleri de yer aldı. Hüyük, Kıreli ve İmrenler belediyeleri Şehircilik ve Çevre Bakanlığı'na bir süre önce başvuru yaparak turizmde öncelikli yöre belediyeleri kapsamına alınmaları talebinde bulunmuştu. Yapılan başvurular olumlu karşılanırken, DPT tarafından her yıl yeni eklenen belediyelerle yeniden ilan edilen 'turizm öncelikli belediye' kapsamına bu üç belediye de dahil edildi. Türkiye'de genelinde 2012 yılında bu listeye toplam 229 ilçe ve beldenin belediyesi girmeyi başardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Bütçesinde yer alan Mahalli İdarelere Yapılacak Yardımlar Ödeneğinin Kullanım Esasları Hakkında Yönetmelik" çerçevesinde Turizm Öncelikli Yöre Belediyelerine, Belediye alanı ve mücavir alan içinde altyapı, yol, tretuvar, meydan, park, çocuk bahçesi, açık pazar yeri, yeşil alan, tarihi ve turistik eserler ile anıt çevrelerinin açılması ve belediye hizmetlerine ait yapılar gibi katkı hüviyetinde yardımlar gerçekleştiriliyor. Hüyük ilçesinden 3 belediyenin söz konusu listeye alınması bölgede memnuniyetle karşılandığı bildirildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İmrenler Kıreli Konya Hüyük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title