Haberler

Hulusi Kentmen, 20 Aralık'ta Anılacak

Güncelleme:

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Hulusi Kentmen, ölümünün 21. yıl dönümü nedeniyle 20 Aralık'ta düzenlenen bir törenle anılacak.

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Hulusi Kentmen, ölümünün 21. yıldönümü nedeniyle 20 Aralık'ta düzenlenen bir törenle anılacak.

TÖRENE ÜNLÜ İSİMLER KATILACAK

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Türk sinemasının 100. yılı etkinlikleri kapsamında Kadıköy'deki dernek genel merkezinde gerçekleşecek törene, Filiz Akın, Tarık Akan, Kadir İnanır, Türkan Şoray, Ediz Hun, İzzet Günay, Hülya Koçyiğit, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Emel Sayın gibi ünlü isimlerin katılması bekleniyor.

HULUSİ KENTMEN'İN HEYKELİ SERGİLENECEK

Törende, heykeltıraş, ressam ve sanat yönetmeni Talat Doğanoğlu'nun birebir ölçüde yaptığı hiperrealist Hulusi Kentmen heykeli, sanatçının 1956 model Ford marka üstü açık aracının yanında sergilenecek.

Kentmen'in torunu Melek Kentmen'in yaptığı ve üzerinde Hulusi Kentmen'in fotoğraflarının bulunduğu kurabiyeler, günün anısına konuklara ikram edilecek.

Hulusi Kentmen kimdir?

Türk tiyatro ve sinema oyuncusu Hulusi Kentmen, 20 Ocak 1912'de Bulgaristan'da doğdu.
Deniz Kuvvetleri'nde astsubay olarak görev yapan Kentmen, emekli olduktan sonra, 1942'de oyunculuğu başladı. Tatlı-sert ve babacan tarzı ile çoğu filmde baba, komiser, bahçıvan, hakim gibi roller üstlenen sanatçı, 1942-1988 yılları arasında 500'e yakın filmde rol aldı.
Türk sinemasının sevilen isimlerinden sanatçı, 20 Aralık 1993'te, 81 yaşında böbrek yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hulusi Kentmen Filiz Akın İstanbul Kadıköy Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title