Haberler

Hükümlüler Yararına Protokol

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine bağlı Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine bağlı Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Kurum Müdürü Mustafa Şen, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde düzenlenen imza töreninde, çağdaş infazın asıl amacının hükümlü ve tutukluyu yeniden topluma kazandırmak olduğunu söyledi.

Fakülte ile sebze, meyve, seracılık ve fidancılık üretim işlerinde hükümlü çalışması konusunda protokol imzaladıklarını ifade eden Şen, şunları kaydetti:

"Bu hedefle, hükümlü ve tutukluların eğitimi, rehabilitasyonu, tahliyelerinden sonra hayatlarım kazanabilecekleri derecede bir iş ve sanat öğretimi, serbest hayatta başarı gösterebilmeleri için gerekli bilgi ve beceriye sahibi olmalarım sağlamak, fiziksel ve ruhsal sağlıklarını korumak ve iyileştirmek, devletine, milletine bağlı, yasalara saygılı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, üretici ve yapıcı birer vatandaş olarak toplumdaki yerlerini almalarının sağlanmasıdır. "Suçluyu kazırsan altından insan çıkar", "İnsan muhteşem bir varlıktır, her ne ararsan kendinde bulacaksın, insanın serveti, kendi kişiliğinde olmalıdır." Düşüncesiyle çalışan kurum idaresi mevcutlarında barındırdıkları hükümlüleri topluma yeniden kazandırılma aşamasında yoğun çaba sarf etmektedirler. Açık Ceza İnfaz Kurumumuzda halen 250 ila 280 hükümlü barındırılmaktadır. Hükümlülerin boş zamanlarını değerlendirmek tahliyeleri sonrasında topluma dönmeleri için kendilerine meslek edinmelerim sağlamak için tüm çabalar gösterilmektedir. Buradaki temel amaç hedeflere ulaşmaktır."

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Doran da çalışacak hükümlülerin tarımsal anlamda beceri sahibi kişiler olduğunu belirterek, "Uygulama alanımızda hükümlülere ipekböcekçiliği üretiminin yanı sıra mantar yetiştiriciliği ve diğer tarımsal alanlarda çalışacaklar. Tahliye olduklarını rahatça iş bulma imkanı sağlamış olacağız" dedi.

Açıklamaların ardından Şen ve Doran, hazırlanan protokolü imzaladı. Hükümlülerin haftanın 5 günü İstasyon mevkisindeki araştırma ve uygulama alanında çalışacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title