Haberler

Hukukçulara Uzmanlaşma Ve Kariyer İmkanı

Türk-Alman Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı Hukukçulara Uzmanlaşma ve Kariyer Şansı Sunuyor.

Köln Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin işbirliği ile yürütülen Türk-Alman Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı hukukçulara uzmanlaşma ve kariyer şansı sunuyor. Her iki üniversite hem bu programa katılacak hukukçular hem de bunlara staj imkanı sunacak hukuk büroları arıyor.

Köln Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin işbirliği ile yürütülen Türk-Alman Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı hukukçulara uzmanlaşma ve kariyer şansı sunuyor. İki üniversitede gördükleri iki sömestrlik eğitimle hukukçular hem Türk hem Alman ekonomi hukukunu öğrenme şansı yakalıyorlar. 2010 yılı Ekim ayında başlayan Türk-Alman Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı'nda şu an 11 öğrenci eğitim görüyor. Türkçe ve Almanca dillerinde yürütülen bu ilk çift dilli hukuk programı ile yüksek lisans öğrencilerinin ekonomi hukuku alanlarındaki faaliyetlerini uluslararası düzeye taşıyabilmeleri amaçlanıyor. Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile İstanbul Bilgi Üniversitesi hem bu programa katılacak hukukçular hem de bunlara staj imkanı sunacak hukuk büroları arıyorlar.

BAŞVURULARI BEKLİYORUZ

Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin Uluslararası İlişkiler Merkezi'nden (ZIB) Araştırma Görevlisi Elvan Er program hakkında şu bilgileri verdi: "Türk-Alman Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı'na katılan öğrenciler bir sömestr İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, bir sömestr Köln Üniversitesi'nde eğitim görüyorlar. Böylece Türk ve Alman ekonomi hukuku alanında uzmanlaşıyorlar. Bu programa Türkiye veya Almanya'da hukuk fakültelerini bitirenler başvurabilir. Başvuracak kişilerin Türkçe ve Almanca bilmeleri gerekiyor. 2010/2011 akademik yılı için 11 öğrenci aldık. Türkiye ve Almanya arasındaki ticari ilişkiler çok yoğun. Bu nedenle programımıza katılan hukukçuların mesleklerinde ilerleme ve kariyer yapma şansı yakalayacaklar. Türkiye ve Almanya'daki hukukçular bize başvurarak Türk-Alman Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı'na katılabilirler. 2011/2012 dönemi için 50 öğrenciye ulaşacağımızı düşünüyorum. 2011/2012 akademik için 15 Temmuz'a başvurulabilir. Programımıza Türkiye'den katılacak öğrencilere burs konusunda yardım sunuyoruz.'

STAJ YERİ ARIYORUZ

Elvan Er hukuk büroları ve firmalara öğrencilere staj yeri sunmaları konusunda çağrıda bulunarak, 'Yüksek lisans programı globalleşen dünyada önemli bir boşluğu dolduruyor. Almanya ve Türkiye'nin ekonomi piyasaları ile iki ülkenin hukuk yapısını tanıyan hukukçulara ihtiyaç var. Öğrencilere staj imkanı sunabilecek şirketler ile hukuk büroları bize de başvurabilirler. Şu an bu programa katılan öğrencilerin staj yerlerine ihtiyaçları var. Programımıza katılmak isteyenler ve staj yeri konusunda yardımcı olacak hukuk büroları ve firmalar bana 0221/16821600 numaralı telefondan veya zib-jura@uni-koeln.de adresinden ulaşabilirler. Programla ilgili www.jura.uni-koeln.de/dtm.html linkinden detaylı bilgi almak da mümkün ' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title