Haberler

Hudson Enstitüsü de "Balyoz"a Benzer Senaryo Hazırlamıştı

Son Günlerde Tepki Toplayan "Balyoz Planı"nın Bir Benzeri ABD'deki Muhafazakar Hudson Enstitüsü Tarafından Hazırlanmıştı.

TSK'da "darbe planı" olduğu öne sürülen, askerler tarafından ise dünyada bütün ülkelerde benzerleri düzenlenen "harp oyunu" olduğu iddia edilen beş bin sayfalık "Balyoz Planı"nı andıran bir senaryo da ABD'deki Hudson Enstitüsü tarafından ortaya konulmuştu.

2007 Haziranı'nda Hudson Enstitüsü'nde düzenlenen bir toplantıda "Türkiye'yi karıştıran bir senaryo" ortaya konulmuş, bu gibi durumda olası tutumların ne yönde gelişeceği üzerinde tartışma başlatılmıştı. Toplantı Türk basınında "Türkiye'yi karıştırma planı" olarak değerlendirilirken AKP'de Washington'u ziyaret eden ve o dönemde milletvekili olan Egemen Bağış ile Reha Deneme gazetecilerin konuyla ilgili sorularına çok sert yanıtlar vermişlerdi.

2007 Haziranı'nda basına yansıyan Hudson Enstitüsü'nün "senaryosu"nda kaos yaşanması durumunda yapılacakların ele alındığı toplantıya Amerikalıların yanı sıra Türkiye'den ve Washington'dan Türk askeri yetkililerin de katıldığı belirtilmişti.

-KUBAT DA SENARYONUN BİR PARÇASI !-

Türkiye'den katılan askeri yetkililerin katıldığı kurumun Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki "Stratejik Araştırma ve Etüd Merkez" olduğu belirtilirken toplantıda ayrıca Kürdistan Bölgesel Yönetimi Washington Temsilcisi ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin oğlu Kubat Talabani'nin de hazır bulunduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Toplantıda Türkiye'den herhangi bir diplomatın ise yer almadığı belirtilmişti.

Toplantıya katılanlar kendilerine önceden yazılı olarak sunulan bir "dehşet senaryosu" karşısında neler yapılabileceği konusunda düşüncelerini ileri sürdüler. ABD'li fikir enstitüsünün "Dehşet Senaryosu" şu unsurlardan oluşuyordu:

-ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI'NA SUİKAST SENARYOSU-

-Türkiye'de Anayasa Mahkemesi'nin emekliye ayrılan başkanı Tülay Tuğcu'nun suikaste kurban gitmesi ele alınıyor. Tülay Tuğcu'nun henüz görevindeyken, Anayasa Mahkemesi Başkanı iken, bir suikast sonucu öldürülmesi ve yine aynı zaman diliminde, İstanbul Beyoğlu'nda PKK'nın üstlendiği bir eylemde, 50 kişinin hayatını yitirmesi senaryorus üzerinde duruluyor.

-Bu olayların gerçekleşmesinden sonra Türkiye, 50 bin askerlik bir kuvvet ile Kuzey Irak sınırını geçerek, bir askeri harekat düzenliyor.

-Tartışmalarda ABD'nin böyle bir harp oyununda olaylara nasıl tepki verebileceği konusu ele alınıyor.

-Senaryo toplantısında ABD'nin PKK'nın Kuzey Irak'taki liderlerini yakalayıp teslim etmesi konusu da ele alınmıştı. Beyin fırtınası sırasında yaşanan tartışmalara ilişkin bilgi veren bir katılımcı PKK liderlerinin 2007 koşullarında Türkiye'ye teslim edilmesinin, siyasi sakınca doğurabileceğini ifade eden bir Türk uzman ve yetkilinin bulunduğunu iddia etmişti. (ANKA)

(ORH/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title