Haberler

HP’nin Yeni Markası HPN, Network Pazarında Liderliğe Koşuyor

Güncelleme:

3Com'u Satın Alarak Yeniden Yapılanan HP, Procurve Markasını 3Com'la Birleştirerek Network Pazarındaki Varlığını HP Network (HPN) Adıyla Yeniledi.

1 Temmuz'dan itibaren 3com'un Türkiye organizasyonu da HP'ye katıldı.

21 Temmuz 2010 – HP, network devi 3Com'u satın alarak sunucular ve veri depolama birimlerinin yanı sıra network ürünlerinde de uluslararası arenadaki varlığını güçlendirdi. ProCurve ve 3Com markalarını HPN altında birleştiren HP network pazarındaki ürün çeşitliliği ve pazar payını artırdı.

HP, Telekom operatörleri seviyesindeki verimerkezlerinden ,alışveriş merkezlerindeki güvenlik kameraları ve tanıtım ekranlarına, otopark güvenliği ve hastanelerdeki tıbbi cihazların kablosuz iletişimle takibine kadar kapsamı her alanda genişleyen network pazarındaki varlığını güçlendirmek için 3Com'u satın aldı.

HPN'in yeni yöneticileri 21 Temmuz 2010 Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı. Toplantıya HPN Ülke Müdürü Sami Arbak, HPN MEMA Bölge Müdürü Alaa Alshimy, HPN MEMA Kanal Yöneticisi Thierry Dumont katıldı.

HP, 8 Mart 2010 itibariyle 3Com şirketini satın alma işlemlerini tamamladığını duyurmuştu. 3Com'un satın alınması, HP'nin müşterilerine yatırım geri dönüşünü artıran ve daha fazla katma değer sağlayan düşük maliyetli ve yüksek performanslı yeni birleşik veri merkezleri sunmasını sağladı.

HP, 3Com'un network ve güvenlik çözümlerini mevcut HP ProCurve çözümlerine dahil ederek müşterileri için kapsamlı bir hizmet paketi oluşturdu. HP'nin küresel hizmet ağından destek alan genişletilmiş ürün grubu HP'nin sunucular, veri depolama sistemleri, network donanımları, yönetim süreçleri, tesisler ve hizmetleri birleştiren Birleşik Altyapı stratejisini güçlendiriyor.

HPN Ülke Müdürü Sami Arbak yeni oluşumun tanıtıldığı basın toplantısında HP'nin geleceğe yönelik network stratejisini şu sözlerle açıkladı: Bu satın alma ile ses, görüntü, güvenlik ve uygulama paylaşımı alanlarında çok daha önem kazanan network pazarında rekabet gücümüzü artırmak için ProCurve markamızı 3Com'la birleştirerek HP Network'u (HPN) oluşturduk, böylece dünya çapında rekabet gücümüzü ve pazar payımızı önemli ölçüde artırdık. 3Com'u satın almamız portföyümüzü 3Com ürünlerinin yanı sıra Tipping Point saldırı belirleme ve engelleme sistemleriyle geliştirmemizi ve Çin'de Huawei ile 3Com ortaklığına dayalı H3C'yi de bünyemize katarak Uzakdoğu'da ağırlığımızı koymamızı sağladı" .

Türkiye'de 2010'un ilk çeyreğinde kurumsal sınıfta 520 bin port satıldığını, HP ve 3com toplamının port satışında yüzde 42'lik pay ile ilk sırada yer aldığını kaydetti. Arbak, kurumsal alanda hizmet verdikleri 4 ana alanın yüzde 70'lik bölümünü kapsayan iki kategoride ömür boyu garanti sağladıklarını belirtti.

HPN'in Türkiye'deki stratejisini de değerlendiren Arbak HPN olarak 4 hedefi açıkladı: "2010'un 1. çeyreğinde Türkiye'deki pazar payımızı 280.000 kurumsal bağlantı noktası ile yüzde 42 oranında artırdık ve Türkiye pazarında 4 hedefe odaklandık: (1) Bu birleşme ile ulusal pazarda 1 numara olmayı hedefliyoruz. (2) Çalışan sayımızı ve kaynaklarımızı 2 katına çıkardık ve gelişmeye devam edeceğiz. (3) Gelişme sürecimizi 3 yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz. (4) Nihai hedefimiz 3 yılda 4 kat büyümektir. Bu büyük atılımı 3Com'la birleşmemizi 1 Temmuz'da tamamlayarak başlattık."

Network pazarının değiştiğine ve networke odaklanan pazar olmaktan çıkarak, IT'nin her alanına yöneldiğine işaret eden Arbak, Türkiye'de kamuda, üniversitelerin en az 90 tanesinde, hastanelerin yüzde 70'inde bulunduklarını kaydetti.

Kurumsal müşterilere yönelik 2 yıldır sürdürdükleri eğitim projesi kapsamında 172 firmanın eğitim aldığını anlatan Arbak, son kullanıcıya yönelik network eğitimi konusunda çalıştıklarını, bunu Türkiye'ye özel olarak vereceklerini söyledi.

Arbak, HPN olarak Libya, Romanya, Türk Cumhuriyetleri, Polonya gibi ülkeleri içeren bölgede hizmet verdiklerini dile getirerek, Türk inşaat firmalarının bölgede anahtar teslimi projelere imza atmaları dolayısıyla bunu yapabildiklerini belirtti.

HP, tümüyle HP Networking donanımyla çalışan en yeni dahili veri merkezinin verileri daha hızlı işlediğini ve daha az enerji tükettiğini de duyurmuştu. Houston'da bulunan yeni veri merkezi HP'nin dünya çapındaki iş operasyonlarının yürütüldüğü 6 dahili tesisten biri ve halihazırda 34 adet 3Com çekirdek router, 300'den fazla HP switch ve dört TippingPoint (IPS / IDS) cihazı içeriyor.

Yeni veri merkezi HP'nin veri depolama birimleri, sunucular ve network sistemleri alanında tam kapsamlı BT çözümleriyle üçlü oyunda yaptığı atılımı, müşterilerine hangi yeni hizmetleri sunacağını ve HP network ürünlerinin üstün kapasitesini gösteren bir konsept çalışması oldu.

Yeni portföy çevre birimlerinden veri merkezine kadar tüm özel müşteri ihtiyaçlarını karşılayan dört ürün grubundan oluşuyor. Bu çözümler HP Hizmetleri tarafından destekleniyor ve HP ile 40 bin satış kanalı ortağı tarafından satılıyor.

Dünya çapında 5 binden fazla network altyapısının yanı sıra 14 binden fazla sertifikaya sahip uzmanlarıyla HP kendi teknolojileri ile çözüm ortaklarının teknolojilerini tam kapsamlı Network hizmetleriyle sunuyor. HP böylece kuruluşların network sistemlerini daha etkili olarak yönetmesini ve teknoloji yatırımlarının geri dönüşünün hızlanmasını sağlıyor.

3Com portföyünün entegrasyonu HP'nin Güney Amerika'daki ve yüksek performanslı network ürünlerine yönelik H3C markası ile de dünyanın en hızlı büyüyen pazarlarından biri olan Çin'deki konumunu güçlendirdi. 3Com, aynı zamanda, ağ sistemlerini saldırılardan koruyan Tipping Point ürün grubu ile HP'ye network güvenliği konusunda yeni çözüm ve ürünler sunma olanağı da sağladı.

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title