Haberler

Batman'da Horoz Dövüşü Cirosu 12 Bin TL

Güncelleme:

Batman'da yasadışı bir şekilde yapılan horoz dövüşlerinde binlerce TL'lik ciro dönüyor.

Batmanda horoz dövüşlerinde binlerce TL'lik ciro dönüyor. Batman Kent Merkezinde bir kıraathanenin arka bölümünde yapılan horoz dövüşlerinde kazanan horoz sahibi bazen günlük 12 Bin TL para kazanabiliyor. Dışarıdan iş yeri olarak görülen bazı kıraathane ve mekanların arka kısımlarında horoz dövüşleri için özel olarak bölümler yaptırılmış. Yıllardır burada horoz dövüşü yaptıran şahıslar, günlük 2 ile 15 Bin TL arası para kazanıyorlar. Horoz dövüşlerinin çoğu sosyal ortamda binlerce kişi ile paylaşılırken, bu tür yerlerin tespit edilememesi ve herhangi bir kanuni işleme maruz kalmaması tepkilere neden oluyor.
Konu hakkında gazetemizi arayan kamu görevlisi bir yurttaş "Horoz dövüşlerinin hem yasal olarak suç sayılması ve dinen haram olduğunu herkes biliyor. Ancak bu kanlı sektör Batmanda rant haline gelmesine rağmen şu ana kadar yetkililerce kontrol edilmemiştir. Sosyal paylaşım sitelerinde bile bu vahşet yayınlandığı halde halen yasal bir mevzuatın işlememesi doğru değildir. Emniyet mekanları biliyor bu nedenle bir an önce bu çirkin işe el atsınlar" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title