Haberler

Homfobi ve Transfobi Karşıtı Akteniz Sempozyumu

Mersin 7 Renk Derneği tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen ’1. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu’ yapıldı.

Mersin 7 Renk Derneği tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen '1. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu' yapıldı.

Medya, yerel yönetimler, nefret saldırıları, sağlık ve eğitim hakkı gibi konuların tartışıldığı sempozyumun paydaşları arasında Akdeniz Belediyesi de yer aldı. 3 gün süren sempozyuma, Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu da konuşmacı olarak katıldı.

Sempozyumun ikinci gününde konuşan Mutlu, IŞİD terör örgütünün neden olduğu vahşet ortamı ve Türkiye'deki yansımalarına dikkat çekti. Mutlu, "Bugünlerde çok önemli günlerden geçiyoruz. 30'u aşkın insanın yaşamını yitirdiği bu birkaç gün içerisinde, Türkiye her an yeni bir provokasyon ihtimaline açık durumda. Öte yandan Ortadoğu'da uzun zamandır yeni değişim ve dönüşümler var. ve dönüşümle aynı zamanda Rojava'da bir kadın devriminin mücadelesi veriliyor. Ayrıca sonunda Kobani'ye kadar gelmiş olan IŞİD çeteleriyle Ortaçağı bile aratmayacak düzeyde bir adaletsiz savaş yaşanıyor. Bu noktada bize düşen görev, Ortadoğu'da demokratik ulusu hayata geçirerek bir devrimi gerçekleştirmektir. Demokratik ulus projesinin ne kadar sahici, hakikat ve ne kadar gerçekleşebilir olduğunu göreceğiz" dedi.

Türkiye'de her daim olağanüstü günler yaşandığını ifade eden Mutlu, "Ben geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde 'LGBT Dostu Belediyecilik' protokolüne imza atmış bir belediye eş başkanıyım. Hepimizin kendi bireysel sistemleri içerisinde önyargıları oluyor. Biz kadın platformlarında uzun yıllar boyu yaptığımız çalışmalarda LGBT bireyleri tanıma ve ortak çalışmalara imza atma olanağı bulduk. Bu çalışmalar sırasında LGBT bireylerin ne kadar sahici ve bizden biri olduğunu gördük ve önyargılarımızı kırdık. Gerçekten de LGBT bireyler, en temel insan haklarından bile yoksun bir şekilde yaşam savaşı veriyorlar. Yerel yönetimler olarak bu bireylerin insan olmaktan ve yurttaş olmaktan kaynaklı hakları için mücadelemiz sürecektir. Akdeniz Belediyesi olarak, önümüzdeki 5 yıllık süreçte bir kültür merkezi inşa etme projemiz var. Bu kültür merkezinin içinde, LGBT bireylerin kendini ifade edebilecekleri bir yer tahsis etmeyi taahhüt ediyoruz. Böylece LGBT bireyler, kamusal bir alanda sosyal ve kültürel faaliyetlerini yürütebilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri bir zemin bulacaklardır" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Mutlu Türkiye Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title