Haberler

Homeros Kısa Öykü Yarışması Sonuçlandı

Güncelleme:

Bornova Belediyesi'nin Türk Edebiyatı'na yeni yapıtlar kazandırmak amacıyla, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Homeros Kısa Öykü Yarışması sonuçlandı.

Bornova Belediyesi Nikah Sarayında düzenlenen törenle yarışmada ilk üçe giren eserlerin sahiplerine ödülleri dağıtıldı.

İlyada ve Odesa destanlarının ünlü ozanı olan ve Bornova'da yaşadığı bilinen Homeros adına düzenlenen kısa öykü yarışmasının sonuçları açıklandı. 479 eserin başvurduğu, 273 eserin kurallar gereği elendiği yarışmanın birincisi İzmir'den 'Miran' rumuzluyla katılan 'Küf Kokuyor Çocukluğum' adlı öykünün yazarı Meltem Şaylı oldu. Yarışmada ikincilik ödülünün sahibi isi 'Beşik' rumuzuyla yarışmaya Trabzon'dan katılan 'Toprak, Balık, Mezar ve Ateşböcekleri' isimli öykünün yazarı Erkan Özkara olurken, üçüncülük ödülü ise 'Nisan' rumuzuyla Hakkari'den katılan Dilvin Kayran'ın 'Mavi'nin Yeşil Gözleri' adlı esere verildi. Yarışmaya 'Serçe' rumuzuyla İstanbul'dan katılan Büşra Anlayışlıoğlu'nun 'Aşiyan' adlı öyküsü de Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Türkiye'nin her yerinden katılım oldu

Yarışmanın bu yıl ayrı bir önemi olduğunu belirten juri üyelerinden Bornova Belediyesi Sanat Danışmanı Ümit Tunçağ, 'Hakkari'den Trabzon'a kadar ülkenin dört bir yanından katılımcımız oldu. Bu sevindirici ve gurur verici bir olay. Kazananlarla birlikte tüm katılımcılarımızı kutlarım' dedi.

Gülmece ve Çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü, Yazar-Şair Hüseyin Yurttaş, EÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nerin Yayın, Dil Derneği İzmir Temsilcisi yazar Yunus Bekir Yurdakul ve Bornova Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı olan yapımcı ve sunucu Ümit Tunçağ'dan oluşan jüri yayınlanmaya değer eseri de belirledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bornova İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title