Haberler

Hologramlı Görüntünün Dakikası 10 Bin TL

Güncelleme:

Dakikası 10 bin liradan başlayıp 20 bin liraya kadar çıkabilen, hologramlı görüntü için birçok siyasetçi harekete geçti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen günlerde İzmir'de yaptığı hologramlı konuşma, hem Türkiye hem de yurtdışındaki basının gündemine oturdu.

KONUŞMANIN 1 DAKİKASI 10 BİN TL

Hologram teknolojisine sahip özel projektörlerle hazırlanan bu konuşmanın bir dakikası ise 10 bin liradan başlayıp 20 bin TL'ya kadar çıkıyor. Başbakan'ın hologramlı konuşması Danimarka merkezli bir şirket olan 'Poly Vision'ın Türkiye temsilcisi tarafından hazırlandı. Erdoğan'ın salona 2.5 metre boyunda bir hologram görüntüsü yansıtılırken, bu görüntü için özel stüdyo ve özel yazılımlar kullanıldı.

DAKİKA UZADIKÇA FİYAT DA ARTIYOR

Hürriyet'te yer alan habere göre; Hologramlarda projektöre bağlı olarak görüntü boyutu da değişiyor. Projeye göre 3 metre boyunda ve 10 metre genişliğinde bir holografik görüntü sağlanabiliyor. Erdoğan'ın söz konusu konuşması ise 2.5 metre boyunda hazırlandı. Holografik görüntülerin bütçesi içeriğe göre değişiyor. Dakika uzadıkça veya hologram büyüdükçe fiyat da artıyor. Örneğin, Erdoğan'ın konuşması yaklaşık 10 dakika civarında sürdü ve bunun maliyeti yurtdışında fiyatlarına göre 50 bin Euro civarında bulunuyor. Başka bir deyişle Erdoğan'ın hologram teknolojisiyle konuşmasının her dakikası yaklaşık 15 bin liraya denk geliyor. Ancak ses ve görüntü şirketlerinin yetkilileri holografik teknolojinin yer aldığı projelerin fiyatlarının Türkiye'de yüzde 10 civarında daha düşük olduğunu söylüyor.

10 SİYASETÇİ SIRADA

Hologramı hazırlayan Poly Vision Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aret Yıldız, 7 yıldan beri bu işi yaptıklarını ve daha önce farklı projeler hazırladıklarını söyleyerek, "Başbakanımızla beraber daha kişiye ulaşma imkanımız oldu. Seçim döneminin de yaklaşmasıyla gerek büyük şehir gerekse yerel belediyeler tarafından bir takım talepler oluştu. Zaten teklif verdiğimiz projeler vardı. Başbakanımızın projesiyle birlikte bu biraz daha ivmelendi. Yaklaşık 10 farklı siyasetçiye teklif verdik" dedi. Yıldız, şirket olarak şu anda akıllı robot teknolojileri, tron LED aydınlatmalı kostüm teknolojileri, sanal hostesler, internaktif zemin teknolojisi ve simulasyon sistemleri gibi hizmetler verebildiklerini ifade etti.

ZEKİ MÜREN KONSER VERDİ

Daha önce Zeki Müren için bir proje yaptıklarını söyleyen Aret Yıldız, ünlü sanatçının daha önceki film karelerinden küçük küçük parçalar aldıklarını söyledi. Yıldız, "Aldığımız bu görüntüleri holografik görüntüye uygun birçok farklı işlemden geçirdik. Bu görüntüyle beraber rahmetli Zeki Müren ile Muazzez Ersoy'u düet yaptırma şansımız oldu" şeklinde konuştu. Buna ek olarak Yıldız Fenerbahçe ve Galatarasay'ın forma lansmanlarını da hazırladıklarını da sözlerine ekledi.

HOLOGRAM NASIL ÇALIŞIYOR?

Sistemin ana unusurlarında özel bir projektör, holografik ekran, yazılım ve özel stüdyoda hazırlanan çekimler bulunuyor. Konuşmayı yapacak kişinin 'green box' yani yeşil bir fon önünde çekimi yapılıyor. Çekim yapıldıktan sonra, holografik görüntü yaratabilmek için özel yazılımlarla söz konusu video kaydı hazırlanıyor.

Bu görüntü ise özel bir projektör ile holografik ekran kullanılarak yansıtılıyor. Böylece hologramlı bir video oluşturuluyor.

50 BİN TL'LİK KONUŞMA

Başbakan Erdoğan yaklaşık olarak 5 dakikalık bir konuşma gerçekleştirdi. Bu süreye göre; dakikası 10 bin TL olan Erdoğan'ın hologramlı konuşma için 50 bin TL ödendiği ortaya çıkıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Zeki Müren Türkiye İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek?
500

Yorumlar (73)

BERİ GEL LİDER GÖRSÜNLER..bulut24h@hotmail.co:

YAKIŞIR ASRIN LİDERİNE!. O'NA DÜNYALAR FEDA OLSUN!..GÜZEL ÜLKEMİN GÜZEL LİDERİ!.

28
78
yanıtYanıtla
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

Bunların gösteriş için 5 dakikada harcadığını ben 5 yıl ücretli öğretmenlik yaptım ama kazanamadım..! Eh be başbakan, Allah var; ahiret var..! Hesaplaşacağız..!

84
10
yanıtYanıtla
muhasebecifaruk_ilic@hotmail.com:

hocam haklısınız ne diyebilirzki.nerde Mustafa Kemal ATATÜRK gibi lider.. vekil maaşları öğretmen maaşlarından az olsun diyebilen varmı?. ortada bir kutu küp şeker var. bunu hep başta kim varsa o bitiriyor. adil gelir dağılımı diye birşey yokki. başta kim varsa o küp şekerin hepsini istiyor. be müslüman hadi alıyorsun lan yarısını al bari; bırak da yarısından da MİLLET faydalansın da.

yanıt0
yanıt0
kurşunturkoz3@hotmail.cpom:

BABAKANIMIZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYİK ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN ALLAH YAR VE YARDIMCISI OLSUN YOLA ALLAHIN İZNİYLE DEVAM

21
72
yanıtYanıtla
metinmetin2099@gmail.com:

:) ne diyebilirim senin için Allah ıslah etsin

yanıt0
yanıt0
kurşunturkoz3@hotmail.com:

ben kötü insanmıyım da Allah beni ıslah etsin ne kadar beni tanıyosun

yanıt0
yanıt0
seçmenoyn.70@hotmail.com:

Sen kendi paranın lüzumsuz işlere kullanılmasına sıcak bakabilirsin ama kusura bakma kardeşim ben bakamam. o parada 70 milyonun hakkı var biraz mantıklı olalım

yanıt0
yanıt0
SERHATserhatsel1@mynet.com:

Helal.. Yakışır Dünya Lideri'ne..

22
69
yanıtYanıtla
ademadem1978@gmail.com:

önce bir türkiyenin hakkını versin de sonra dünya liderliğine bakarız belli zaten nasıl dünya lideri olduğu daha komşularımızın bir tanesi ile aramız iyi değil ne dünya liderinden bahsediyorsun SERHAAAAT ne dünyası bu senin daracık zihnindeki palavra dünya mı yazdığınızı okumadanmı yolluyorsunuz neiş anlamadım

yanıt0
yanıt0
utyumenekse.egne@hotmail.com:

anaaaaam bizim başkan dünya lideri olmuş

yanıt0
yanıt0
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title