Haberler

Hollanda Milli Günü Ankara'da Kutlandı

Hollanda'nın milli günü olan "Kral Günü", Ankara'da verilen resepsiyonla kutlandı.

Hollanda'nın milli günü olan "Kral Günü", Ankara'da verilen resepsiyonla kutlandı.

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Cornelis Van Rij'in ev sahipliğinde büyükelçilik rezidansında gerçekleşen resepsiyona, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AB Bakanlığı Müsteşarı Rauf Engin Soysal, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Levent Murat Burhan, TBMM Türkiye- Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Muş, Ankara'da görev yapan çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, diplomat ve gazeteci katıldı.

AB Bakanlığı Müsteşarı Soysal, burada yaptığı konuşmasında, Hollanda'nın Türkiye için özel bir yerinin olduğunu belirterek, "İlişkilerimizin en önemli veçhesini, iki ülke arasında güçlü insani köprü görevi gören, Hollanda'da yerleşik 460 bin kişilik Türk toplumu oluşturmaktadır. Ülkelerimiz, 400 yıldan fazla bir süredir dostane ilişkilerini ve işbirliklerini sürdürmektedir. İkili ilişkilerimizin her alanda gelişmeye devam etmesinden memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun şubatta Hollanda'ya yaptığı ziyarette iki ülkenin başbakanlarının hükümetler arası zirve yapılması kararını aldıklarını ve zirvenin ilk toplantısının bu yıl ekim ayında yapılmasının planlandığını ifade eden Soysal, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın da bu ayın başında AB dönem başkanı Hollanda'nın davetiyle Amsterdam'da gerçekleştirilen Gayriresmi AB Bakanları Toplantısına katıldığını hatırlattı.

Türkiye'de 2 bin 560 Hollandalı şirketin faaliyette olduğunu anlatan Soysal, daha fazla Hollandalı şirketin Türkiye'de yatırım fırsatlarını değerlendirmesinin beklediğini söyledi.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise TBMM adına davete katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hollanda halkının Kral Günü'nü kutladı.

Yaz aylarında Türkiye'deki görevine başlayan Büyükelçi Van Rij'in başarılarının devamını dileyen Hamzaçebi, "2012 yılında 400. yılını kutladığımız iki ülke arasındaki ilişkilerin, bundan sonra da daha güçlü bir şekilde devam etmesini diliyorum." dedi.

Büyükelçi Van Rij, iki ülke arasında 404 yıla dayanan diplomatik ilişkilere dikkati çekerek, "Hala canlılığını koruyan ikili ilişkilere sahibiz." dedi.

Hollanda ve Türkiye'nin, ortaklarıyla birlikte, çağın en zorlu sorunlarıyla, mülteci ve terörle mücadele konularıyla mücadele edebilmek için yakın işbirliği yürüttüklerini ifade eden Van Rij, "Bugün, bir kutlama günü ama Türkiye'de, Fransa ve Belçika'da ve diğer AB ülkelerinde terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybeden insanları, yakınlarının acı ve üzüntüleri de unutmamalıyız." dedi.

Hollanda'nın AB dönem başkanlığında kutlanan bu yılki Kral Günü'nün özel bir anlam taşıdığını dile getiren Van Rij, "Bu durum, bizlere temsil ettiğimiz temel değerler ve özgürlüklere duyduğumuz inançla, ilişkileri güçlendirmek için ayrı bir sorumluluk yüklüyor." dedi.

Resepsiyon, iki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından, davetlilere yapılan yemek ikramı ile sona erdi.

Daha önce Kraliçe Günü olarak anılan Hollanda Milli Günü, Kral Willem Alexander'in 2013'te tahta geçmesinden sonra Kral Günü olarak kutlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title