Haberler

Hollanda Milletvekilleri AK Parti'yi Ziyaret Etti

Hollandalı milletvekillerinin ziyaret ettiği AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti’nin en büyük kazanımının çözüm süreci olduğunu söyledi.

Hollandalı milletvekillerinin ziyaret ettiği AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti'nin en büyük kazanımının çözüm süreci olduğunu söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Hollanda Sosyalist Parti Milletvekilleri Saadet Karabulut ve Sharon Gesthuizen, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç'ı ziyaret etti. Konuklarına süreçle ilgili bilgi veren Altaç, AK Parti'nin daha önce hiç kimsenin dile getirmediği sorunların çözümü için uğraştığını belirterek, partisinin Türkiye ve bölgeye en büyük kazanımının çözüm süreci olduğunu ifade etti. Sürece yönelik bütün provokatif eylemlere rağmen süreçle ilgili kararlılıklarının süreceğine dikkat çeken Altaç, "Süreçle ilgili herkes samimiyetini ortaya koymalı. Yaklaşık iki yıldır Türkiye'de ve bölgede kan akmıyor. Analar ağlamıyor. Ne dağdan ne de ovadan cenazeler gelmiyor. Bunlar da bizleri ziyadesiyle memnun ediyor" dedi.

"SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Hollanda Sosyalist Partisi (SP) Milletvekili Saadet Karabulut ise süreci yakından takip ettiklerini ve desteklediklerini belirtti. Sürecin taktire şayan olduğunu vurgulayan Karabulut, "Gittiğimiz her yerde Türkiye'deki çözüm sürecini anlatıyoruz. Sürecin nihayete ermesi için Türkiye ile işbirliği içerisindeyiz. Buradaki süreç, dünya ve Ortadoğu'daki sorunların çözümü için rol model olabilecek bir süreçtir" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Altaç Diyarbakır Hollanda Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title