Haberler

Hollanda Diyanet Vakfından İftar

Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Gençlik Komisyonunun düzenlediği geleneksel iftar programı, Türk gençlerini buluşturdu.

Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Gençlik Komisyonunun düzenlediği geleneksel iftar programı, Türk gençlerini buluşturdu.

Utrecht yakınlarındaki NBC Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftara, Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş, HDV Başkan Vekili Dr. Mehmet Malkoç, Denk Partisi Milletvekilleri Selçuk Öztürk ile Tunahan Kuzu'nun yanı sıra Hollanda'nın farklı bölgelerinden davetliler katıldı.

Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün özel mesajları okundu.

Erdoğan, program dolayısıyla gönderdiği mesaj, Avrupa'daki gençlerin değerlerine, kültürüne, tarihine bağlı olarak, yaşadıkları ülkelerde hayatın her alanında başarı olabilmeleri için faaliyet gösteren HDV Gençlik Komisyonunu kutladı.

Yurtdışında yaşayan vatandaşların başarıları, gayretleri ve hem Türkiye'ye hem de bulundukları ülkelere katkıları dolayısıyla iftihar kaynağı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Sizler artık gurbetçi değil Türkiye'nin yurtdışındaki temsilcilerisiniz, gücüsünüz. Karşılaşılan tüm sıkıntılara rağmen sabrınızla, azminizle, gayretinizle gurbeti vatan haline dönüştürdünüz. Ben geleceğimizin dünümüzden ve bugünümüzden çok daha aydınlık, çok daha parlak olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan, istikbalin teminatı olarak gördüğü gençlere, değerlerine sımsıkı sahip çıkarak, Türkçeyi asla ihmal etmeden, bulundukları ülkenin dillerini çok iyi öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

"Şunu asla unutmayın, konuştuğunuz dil, aynı zamanda düşündüğünüz dildir. Dilini kaybeden her şeyini kaybeder" vurgusunu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Sizler, bin yıllık kadim bir mirasın büyüttüğü, beslediği, bugünlere getirdiği, geleceğe de bu bilinçle yürüyen bir milletin mensuplarısınız. Sizler, dünyanın en ücra köşesindeki vatandaşına bile sahip çıkan, tüm mazlum ve mağdurların umudu olan, ilkeli, vicdani, dik duruşuyla örnek gösterilen bir ülkenin vatandaşlarısınız. Ben, sizlerden bu bilinçle, bu şuurla hareket etmenizi bekliyor, özgüveninizi asla kaybetmemenizi istiyorum. Vahşi terör örgütlerinin kirli eylemlerine kurban edilmeye çalışılan yüce dinimiz İslam'ı, içinde yaşadığınız toplumda en iyi şekilde temsil etmek, en başta gelen sorumluluğunuzdur. Varlığınıza dahi tahammül edemeyen ırkçılara, ibadethaneleri ateşe veren İslamofobiklere, tedirgin gözlere, kuşku dolu gönüllere en güzel cevabı, örnek duruşunuzla siz vereceksiniz. Ben sizlere inanıyorum, güveniyorum."

Erdoğan, her zaman gurbetçi vatandaşların yanında olmaya devam edeceğini belirterek, "Hepinize umut dolu, huzur ve barış dolu bir gelecek temenni ediyorum. Ailelerinize, dostlarınıza, arkadaşlarınıza selamlarımı iletmenizi rica ediyorum. Her birinizi sevgiyle, hasretle, muhabbetle selamlıyor, yaklaşmakta olan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nızı kutluyorum. Allah'a emanet olun" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hollanda Deventer Utrecht Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel ve Galvanizleme kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta kim elendi? #128105 GELİNİM MUTFAKTA elenen isim kim oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye- İtalya Milletler Ligi maçı ne zaman? #127952 TÜRKİYE- İTALYA maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü?
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title