Haberler

Hollanda Büyükelçisi Keller, ATSO'yu Ziyaret Etti

Güncelleme:

Hollanda Ankara Büyükelçisi Ron Keller ve beraberindekiler, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Hollanda Ankara Büyükelçisi Ron Keller, Hollanda Ankara Büyükelçiliği Tarım Müşaviri Mehmet Çevikoğlu, Hollanda Ankara Büyükelçiliği Tarım Müşavir Yardımcısı Uğur Işın, Hollanda Fahri Konsolosu Savaş Titiz ile bahçecilik ve sera sektöründe faaliyet gösteren Hollandalı firma temsilcileri Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)'nı ziyaret etti.

Heyeti, ATSO Başkan Yardımcısı Davut Çetin ağırladı. ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut'un da katıldığı ziyarette bir konuşma yapan ATSO Başkan Yardımcısı Çetin, Antalya ekonomisi ve ATSO'nun faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.Antalya'nın ekonomisinin öne çıkan sektörünün turizm olduğunu Çetin, "640 kilometrelik sahil şeridinde 550 bin civarında turistik yatak kapasitesine sahibiz. Sadece Antalya'daki 5 yıldızlı otel sayısı Akdeniz çanağındaki rakiplerimiz İspanya, Mısır ve Yunanistan'ınkinden daha fazla.

Genel olarak deniz,kum,güneş ekseninde sürdürülen turizm faaliyetlerimizin çeşitlendirilmesi için projeler geliştiriyoruz. Öncelik alanlarımız kongre turizmi, sağlık turizmi ve kültür turizmi. Ayrıca kırsal turizme dönük faaliyetlerimizi de çeşitlendiriyoruz. Otellerimizi kırsal bölgelerdeki köylerimizle eşleştirecek ve otel müşterilerini köylere götürecek, doğal hayatla iç içe olmalarını sağlayacak bir proje üzerinde çalışıyoruz. Hollanda'da özelikle Volendam'da yaygın olarak yapılan turistik köy gezilerinin benzerlerini Antalya'da da düzenleyebilmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Antalya'nın aynı zamanda Türkiye tarımının da başkenti olduğunu vurgulayan Çetin, kent sanayisinin kentin turizm ve tarıma dayalı ekonomisi nedeniyle ağır sanayi yatırımlarına yönelmediğini, bunun yanı sıra yat üretimi gibi spesifik alanlarda markalaşma yolunda önemli mesafe kaydettiğini belirtti.

Hollandalı işadamları ile Antalyalı iş adamlarını bir araya getirecek bir organizasyon düzenlemekte büyük fayda olduğunu belirten Çetin, "Tarım, lojistik, kırsal turizm gibi alanlarda çok sayıda ortak yatırım, çalışma ve bilgi paylaşımı imkanı söz konusu. 2009 ve 2010 yıllarında Hollanda Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen seracılık odaklı bir proje kapsamında iş adamlarımızı ATSO'da bir araya getirmiştik. Bu organizasyonun daha kapsamlısını önümüzdeki günlerde yine odamızda düzenleyebiliriz" dedi.

EXPO 2016 DAVETİ

Antalya'nın 2016 yılında "Çiçek ve Çocuk" temasıyla Dünya Botanik EXPO'suna evsahipliği yapacağını belirten Davut Çetin, "2012 yılında Oda meclis üyelerimizle Floriade Venlo Botanik Expo'sunu ziyaret etmiştik. Gerek ziyaret esnasında gerekse ziyaretin sonrasında Hollandalı dostlarımızın tecrübelerinden çok faydalanmıştık. Türkiye de Venlo'ya 1 dönümlük Türk Bahçesi ile katılım sağlamıştı. Biz de 2016 yılında Antalya EXPO'sunda Hollandalı dostlarımızı görmeyi arzu ediyoruz" şeklinde konuştu. Çetin ayrıca, Avrupa'da iş yapmak isteyen Türk iş adamlarının vize almakta zorluk yaşadıklarını, vize sorununun ülkeler arasında ticaretin önündeki en önemli engellerden biri olduğunu ifade etti.

İLK ZİYARET ANTALYA'YA

Hollanda Ankara Büyükelçisi Ron Keller ise konuşmasında kısa bir süre önce göreve başladığını ifade ederek, ilk resmi ziyaretini Antalya'ya gerçekleştirdiğini söyledi.

Growtech Fuarı için Antalya'ya, Hollandalı 30 firma temsilcisi ile geldiklerini belirten Büyükelçi Keller, Türkiye'nin Hollanda için çok önemli bir pazar olduğunu, Antalya'da gördüklerinden ve aldığı bilgilerden çok etkilendiğini kaydetti.

Başta tarım olmak üzere, birçok sektörde işbirliği yapılabileceğini belirten Keller, önümüzdeki dönemde Antalya'da faaliyet gösteren Hollandalı şirket sayısının artacağını bildirdi. Hollanda'nın gıda, tarım, çiçek üretimi, lojistik, depolama, soğuk hava gibi konularda deneyime sahip olduğunu belirten Büyükelçi, deneyimlerini Antalyalı iş adamlarıyla paylaşmaya hazır olduklarını bildirdi. Keller, Hollanda'nın Venlo kentinde 2012'de düzenlenen Floriade Botanik Expo'sunu hazırlarken edindikleri bilgi ve deneyimleri paylaşmak konusunda her zaman yardıma açık olduklarını belirterek, "Hollanda, Expo 2016 Antalya'da mutlaka yer alacak" dedi. Keller, Davut Çetin'in vize konusundaki uyarısını ilgili mercilere ileteceğini kaydetti.

Ziyarette Hollandalı iş adamlarının sorularını yanıtlayan ATSO Başkan Yardımcısı Davut Çetin, Büyükelçi Keller'e ATSO Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı sulu boya bir tablo hediye etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hollanda Akdeniz Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title