Haberler

Hocalı Katliamı'nın 23. Yıl

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin Azerbaycan ile el ele vererek Hocalı'nın soykırım olarak tanınması için öncelik etmesini beklediklerini, teklif ettiklerini ve desteklediklerini bildirdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin Azerbaycan ile el ele vererek Hocalı'nın soykırım olarak tanınması için öncelik etmesini beklediklerini, teklif ettiklerini ve desteklediklerini bildirdi.

Destici, Hocalı Katliamı'nın 23. yılı nedeniyle partisinin il başkanlığında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, herkes unutsa da kendilerinin Hocalı'yı unutmayacağını ve unutturmayacağını söyledi. Hocalı'da yüreklerin dayanmayacağı bir vahşet yaşandığını belirten Destici, hangi görüşe ve inanca mensup olursa olsun hiçbir insanın bu vahşeti hak etmediğini ifade etti.

Hocalı'nın artık bir Türk toprağı olmadığını, işgal edildiğini dile getiren Destici, "Ama şu yeryüzündeki hiçbir Türk, bunu kabullenmiş değil. İnanıyoruz ki birgün gelecek hem Hocalı hem Dağlık Karabağ ve dünya coğrafyası üzerindeki bütün işgal edilmiş Türk toprakları bir gün yine Türk'ün olacaktır" diye konuştu.

Ermenilerin Kurtuluş Savaşı ve 1. Dünya Savaşı döneminde Ruslarla işbirliği yaparak benzer zulümler gerçekleştirdiğini anımstan Destici, şunları kaydetti:

"Ne acıdır ki Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz Hocalı'yı bir soykırım olarak kabul etmiş değil. Bu utancın müsebbibi, Türkiye'yi yönetenlerdir. Bunun önergesi TBMM'ye verildi 2 sene önce ve iktidar milletvekilinin oylarıyla reddedildi. O iktidar milletvekillerine sesleniyorum, görüntüleri izlediniz mi? Bunlar vahşet, soykırım değilse soykırımın tanımı nedir? Bu tanımı bize yapın, öğrenelim. Hocalı'yı soykırım olarak tanıyan ülkeler var ama sayıları ve uluslararası arenada etkinlikleri çok az. Türkiye'nin kardeş Azerbaycan ile el ele vererek Hocalı'nın soykırım olarak tanınması için öncelik etmesini bekliyor, teklif ediyor ve destekliyoruz. Sadece Hocalı'nın soykırım olarak kabul edilmesini değil, Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'dan çekilmesi, savaş suçlusu olarak yargılanması ve Azerbaycan'a tazminat ödemesi de mutlaka sağlanmalıdır. Bu konuda devletimiz mutlaka öncülük etmelidir ve asla taviz vermemelidir."

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Destici Azerbaycan Karabağ Politika Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title