Haberler

Hocalı Katliamı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi öğrenci kulübü tarafından, Hocalı Katliamı'nın yıldönümü nedeniyle program düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi öğrenci kulübü tarafından, Hocalı Katliamı'nın yıldönümü nedeniyle program düzenlendi.

CÜ Kültür Merkezi'nde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk tarafından verilen konferansa CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş da katıldı. Hocalı Katliamı'nın 20. yıl dönümünü anlatan Prof. Dr. Öztürk, yaşananların asla tesadüf olmadığını ve bu topraklarda acının yaşanmadığı, gözyaşının dökülmediği hiçbir günün olmadığını ifade etti.

"Ortadoğu bir savaş merkezi. Kurtarıcıları bile insanları katletmekten geri durmuyorlar. Hocalı katliamı bizim yaşadığımız ne ilk ne de son katliam." diyen Öztürk, Azerbaycan ve Hocalı'nın stratejik ve coğrafik konumunun söz konusu olaylar için bir neden olduğunu söyledi. Öztürk, " Hocalı'ya yapılan saldırıyla yalnız kundaktaki değil, anne karnındaki çocuklar bile katledilmiş büyük bir vahşet sergilenmiş. Saldırıdan geriye kalanlar gerçekten utanç verici şeyler. Silahsız insanlar, çoluk, çocuk, kadın, erkek denilmeden Ermeniler tarafından katledilmiş, soykırıma uğramışlardır. Ermeniler kendi tezleri için Rusya ve İran başta olmak üzere bölge ülkelerinin ve batılı devletlerinin çoğunun desteğini almışlardır. Devletlerin kendi kişisel meseleleri için, sade vatandaş olarak derin düşünmek lazım. Ermeniler, büyük Ermenistan projesi için Karabağın, Ermenistana bağlanmasını istemişlerdir." ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlyas Dökmetaş Ayhan Öztürk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title