Haberler

Hoca Hasan Camii Çevre Düzenlemes​ine Renkli Açılış

Güncelleme:

Hoca Hasan Camii Çevre Düzenlemesine Renkli Açılış Osmangazi'de Camii Çevreleri Elden Geçiriliyor

Osmangazi Belediyesi tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmaya devam ediyor. Geçmişten günümüze sayısız eser kazandıran Osmangazi Belediyesi, Hoca Hasan Camii çevre düzenlemesi ve hizmet birimlerini törenle hizmete açtı.

Kılınan Cuma namazının ardından cemaatin yoğun katılımıyla gerçekleşen törene Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ak Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen katıldı.

"Tarihe yatırımlarımızı manevi değerlerimize sahip çıkarak taçlandırıyoruz" diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şehrin en kalabalık mahallelerinden biri olan Hoca Hasan Mahallesi Merkez Camisinin çevre düzenlemesini yaparak bölgenin önemli bir ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. Camiinin bu düzenleme ile hak ettiği değere kavuştuğunu belirten Başkan Dündar "Hoca Hasan Camii'nin bahçesinde yer altına 250 metrekarelik kullanım alanına sahip bir bina yaptık.

Çok amaçlı kullanılacak binanın içinde bay bayan tuvaletleri, gasilhane, dernek odası, çay ocağı ve abdest alma yerleri gibi birimler yer alıyor. Yer altına yapılan binanın üstü ise meydan olarak kullanılacak. Ayrıca camiinin bahçesinde de çevre duvarları, korkuluklar ve zemin kaplamaları yapılarak bölgeye yakışan bir düzenleme gerçekleştirildi" dedi. Ak Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ise Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti.

Protokol konuşmalarının ardından camii çevre düzenlemesi ve hizmet birimleri camii imamı tarafından yapılan dua ile hizmete açıldı.

Çay ocağı ve dernek odasını gezen Başkan Dündar "Tarihi eserleri ortaya çıkarıyor, modern şehirciliğin gereğini yerine getiriyoruz. Otoparklar, spor tesisleri, parklar ve çevre düzenlemeleri ile kentimize soluk aldıracak önemli çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Başkan Mustafa Dündar, Hoca Hasan Camii çevresinde yapılan düzenlemenin ardından camiinin eski minaresinin de onarılacağını müjdeledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

Bakmadan Geçme

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title