Haberler

HKÜ'de Hemşirelik Haftası Kutlaması

Güncelleme:

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Özdemir, "İnsan hayatı söz konusu olunca önce doktor, sonra hemşireler akla gelir" dedi.

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ) düzenlenen Hemşirelik Haftası kutlama programında konuşan Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, "Hemşireler hiç emekli olmaz. Çünkü insan hayatı söz konusu olunca önce doktor, sonra hemşireler akla gelir" dedi.

HKÜ Hukuk Fakültesi Amfisi'nde düzenlenen Hemşirelik Haftası Kutlama programına HKÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zerrin Pelin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Özdemir, hemşire olmanın sadece bir hastanede maaşlı çalışmaktan ibaret olmadığını belirterek, "Diplomalı hasta bakıcı kadın anlamına gelen hemşireliğe sadece bir meslek olarak bakmayın. Çünkü dünyanın her tarafında çok geniş bir hizmet alanı var. Yeter ki dil bilin. Böylelikle toplumun büyük kültürel hafızasına sahip olabilirsiniz. Hemşireler emekli olmaz. İnsan hayatı söz konusu olunca önce doktor, sonra hemşire akla gelir" diye konuştu.

Rektör Özdemir, hemşirelerin mesleklerinde özellikle insan sevgisini en ön planda tutmaları gerektiğine dikkat çekerek, "Hemşirelik, insan sevgisi olmazsa eksik bir meslektir. Mesleğinize bu boyutuyla da bakın. 'Ben bir insana hizmet ediyorum, acılarını dindiriyorum' düşüncesinde olan hemşireler her zaman mesleklerinde daha başarılı olacaklardır" şeklinde konuştu.

HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zerrin Pelin de, hemşireliğin 1980'lerden sonra ayrı bir bilim dalı olarak kabul edildiğini, master ve doktora imkanıyla büyük bir ivme kazandığını dile getirdi. Prof. Dr. Pelin, "Günümüzde hemşireliği artık toplumu bilinçlendirme konusunda ön planda olan, sağlık politikaları üretmede söz sahibi olan, bilimsel araştırmalarla sağlık alanına katkı sunan bir meslek dalı olarak görüyoruz. Hem ülkemizde, hem dünyada hemşireliğe ihtiyaç artıyor. Bugün artık sadece beden değil, beyin gücüyle de sağlık alanında var olan hemşireler yetişmesi gerekiyor. Biz de bu konuda öğrencilerimizle omuz omuza, hem bilim üretmelerini teşvik ederken, hem de vizyonu geniş vatandaş olmaları için çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayla Yava ise hemşireliğin tarihçesi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Açış konuşmalarının ardından Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Aysun Perim Ketenciler ve Öğretim Görevlisi Suna Karakaş Doğan başkanlığında Araştırma Görevlisi Selver Güler tarafından 'Her Yönüyle Hemşirelik' konulu sunum yapıldı. HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu öğrencilerinin de sunum yaptığı programda hemşirelik duayeni Prof. Dr. Gülten Uyer'in söyleşisi ve öğrencilerin sağlıkta şiddeti konu alan tiyatro gösterisi büyük alkış aldı. Katılımcılara teşekkür belgesi ve karanfil dağıtılmasıyla program sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Özdemir Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title