Haberler

Hizmet İş Kadına Şiddete Dikkat Çekti

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadına şiddete dikkat çekmek ve erkek kadın arasındaki barışçıl ilişkilere dikkat çekmek için bir etkinlik düzenledi.

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadına şiddete dikkat çekmek ve erkek kadın arasındaki barışçıl ilişkilere dikkat çekmek için bir etkinlik düzenledi. Erzurum Baro Kafe'de düzenlenen etkinliğe Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Hizmet İş Sendikası Kadın komisyonu Başkanı Fatma Uğur, Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Sekreteri Fikret Göğdemir, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Etkinlik esnasında konuşan Hizmet İş Sendikası Kadın komisyonu Başkanı Fatma Uğur, aile ve toplum içersinde kadının çok büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Kadının her dönemde büyük bir başarı unsuru olduğunu belirten Uğur, "Kadın toplumun en özverili, çalışkan ve üretken bireyidir. Bunlara karşın kadın toplumda hak ettiği saygı, sevgi ve değeri bulamamaktadır. Diğer toplumlara bakıldığında ezilen, harcanan ve aşağılanan birey olarak görülen kadın ülkemizde ana olarak görülmüş ve hak ettiği değeri almıştır. Kurtuluş Savaşı'mızda bildiğiniz üzere analarımız önemli çalışmalar yapmışlardır. Yeri gelmiş cephede savaşmış, yer gelmiş cephe gerisinde orduya büyük destek olmuşlardır. Bu yönüyle bakıldığında kadın toplumu yönlendiren, başarıla vesile olan bir konumda yer almaktadır. Bu bilinçte hareket etmek ve kadına hak ettiği değeri göstermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal da, kadına yönelik her türlü şiddete sonuna kadar karşı olduğunu vurguladı. Aksakal, " Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi olan kadınlarımız ve annelerimiz daima özverinin, sevginin temel kaynağını oluştururlar. Yüreğinde sınırsız sevgi ve hoşgörüyle geçmişten günümüze kadar, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında, yeri gelmiş cephede savaşmış, yeri gelmiş cephe gerisinde savaşa destek olmuştur. Savaş sonrasında dahi, ülkemizin kalkınmasında kadınlarımız en önde yer almışlardır. Kadınlarımızın iyi şartlara kavuşması demek, toplumumuzun çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşması anlamına gelmektedir. Cumhuriyetimizin yükselmesinde, demokrasimizin gelişmesinde ve kültürümüzün çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkarılmasında eğitimli, özgür düşünceli Türk kadınlarımıza görevler düşmektedir. Bu anlamda, 8 Mart dünyada eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Toplumumuzun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru Türk kadını, daima özveri ve sevginin kaynağı olmuştur. Bizler, kadınlarımızı senenin sadece bir gününde değil, her gününde hatırlayarak, onlara gereken hassasiyeti göstermeliyiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından davetli ve basın mensuplarına broşürler dağıtılarak, akşam yemeğine geçildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hizmet İş Sendikası Aksakal Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title