Haberler

Hizan'da Kur'an Kursları Kayıtları Başladı

Hizan İlçe Müftülüğü tarafından yaz tatili boyunca Kur'an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur'an kursları 22 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

Hizan İlçe Müftülüğü tarafından yaz tatili boyunca Kur'an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur'an kursları 22 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

15 Haziran'dan itibaren kayıt yaptırılan yaz Kur'an kursları, 9 hafta süreceğini ifade eden Hizan İlçe Müftüsü Tahir Erçin, yaz Kur'an kursuna katılacak öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Ayrıca yaz döneminde 4-6 yaş gurubu öğrenciler için de Müftülük Hizmet binasının altındaki Nuriye Hanım Kız Kur'an kursunda eğitim vereceğini ifade eden Erçin, şöyle konuştu:

"Yaz kurslarında eğitim gören öğrenciler Kur'an eğitiminin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde sportif etkinlikler de bulunabilecek. Ayrıca ramazan ayında öğrencilere yönelik iftar gibi programlar ile gezi, piknik gibi sosyal, kültürel etkinlikler düzenlenecek. Hizan İlçe Müftülüğü tarafından yaz Kur'an kurslarına katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar ücretsiz verilecek. Dinimizi Öğreniyoruz I-II-III kitapları yanında Diyanet'in çocuklara yönelik yayınları da yardımcı materyal olarak kullanılabilecek. Kurslarda, eğitim ve öğretim etkinlik ve verimliliğini artırmak için çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Eğitim-öğretim süresince, 'Her Hafta Bir Ayet, Her Hafta Bir Hadis, Her Hafta Bir İlahi' belirlenerek öğrencilerin o hafta içerisinde bunları öğrenmeleri sağlanacak."

Erçin, 2014 yılında Hizan'da 2 bin 107 öğrenci yaz Kur'an kurslarına katıldığını, bu yıl ise yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin katılmasının beklendiğini söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Hizan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title