Haberler

Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Boğazkale'yi Gezdi

Çorum Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri Boğazkale ilçesine bir gezi düzenledi.

Çorum Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri Boğazkale ilçesine bir gezi düzenledi.

Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Erkan Ersoy, Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünal, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri ve Arkeoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan gezi grubu Boğazköy Müzesi, Hattuşa ve Yazılıkaya'yı gezdiler.

Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim görevlilerinden oluşan grup İlçe Kaymakamı Zeliha Uyan'ı da makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. İlçe Kaymakamı Uyan Kaymakamlık makamında gerçekleşen ziyaretten sonra Boğazköy Müzesini gezmekte olan Arkeoloji Bölümü öğrencilerini müze bahçesinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Kaymakam Uyan, "Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölüm öğrencilerine, Çorum'un Arkeoloji bilimi için son derece uygun bir ortam sağladığını vurgulayarak, teorik bilgilerin yanında Hattuşa, Alacahöyük, Şapinova ve daha birçok arkeolojik alanı barından Çorum'un kendileri için bir avantaj olduğunu söyledi.

Kaymakamlık ve Üniversitemizin birçok alanda işbirliği içerisinde olduğunu ifade eden Uyan, bu işbirliğinin gelişerek devam edeceğini vurguladı. İlçe Kaymakamı Zeliha Uyan'a teşekkür eden Arkeoloji bölümü öğrencileri ise Hitit Üniversitesi Arkeoloji bölümünü tercih ettikleri ve binlerce yıllık tarihi başkent Hattuşa'da bulunduklarından dolayı mutlu olduklarını söylediler.

365 yıllık tarihi geçmişi bulunan ve restore çalışmaları tamamlanan ve Boğazkale Kaymakamlığı tarafından Hitit Uygulama ve Araştırma Merkezine tahsis edilen tarihi Dulkadiroğulları konağını da ziyaret eden heyet, daha sonra ilçe merkezini de gezerek ilçeden ayrıldı. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hitit Üniversitesi Boğazkale Boğazköy Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title