Haberler

Hisarcıklıoğlu: Büyük Düşünün, Ona Göre Hareket Edin

TOBB ETÜ Mezunları Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu öğrencilere, "Size yakışan, büyük düşünmek.

TOBB ETÜ Mezunları Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu öğrencilere, "Size yakışan, büyük düşünmek. Ne iş yapıyorsanız, hangi konumdaysanız, büyük düşünün. Büyük düşünün, ona göre hareket edin" dedi.

TOBB Başkanı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Mütevelli Heyet Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ Mezunları Derneği (TOBB ETÜ MED) tarafından üniversite kampüsünde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada mezun öğrencilere hitap eden Hisarcıklıoğlu, bu güzel anlarında öğrencileriyle birlikte olabilmek için, ABD temasları ardından ayağının tozuyla geldiğini söyledi.

Üniversitede öğrencilerin içinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Çünkü Türkiye'nin geleceğini görüyorum sizlerde. Bugün Türkiye'nin en büyük şansı, yaş ortalaması. Bu bize göre hem bir fırsat, hem de aynı zamanda bir tehdittir. Bunu fırsata dönüştürebilmenin yolu, girişimcilikten geçiyor. Aramızdan girişimciler, liderler çıkartmak zorundayız. Sizin gibi genç girişimcileri görünce gurur duyuyorum" dedi.

-"HER YIL BİR KADEME DAHA YUKARIYA GİDİYORUZ"-

2004 yılında 271 öğrenci ile yola çıktıklarını anımsatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Bugün üniversitemizin toplam öğrenci sayısı 4 bin 500'e ulaştı. Geçen yıl ilk yüze giren öğrenci kardeşlerimden 13'ü, TOBB ETÜ'yü tercih etti. 2013 yılında üniversite taban puan sıralamasında bazı bölümlerimiz birinci oldu" ifadesini kullandı.

TÜBİTAK'ın, geçen hafta Türkiye'deki 'en girişimci ve yenilikçi üniversiteleri' açıkladığını belirten Hisarcıklıoğlu, "2012'de onuncu idik. 2013'te dokuzuncu, 2014 itibariyle sekizinci sıraya yükseldik. Her yıl, bir kademe daha yukarıya gidiyoruz" dedi.

-"BÜYÜK DÜŞÜNÜN"-

Mezun öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Hisarcıklıoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Artık hepiniz hayata atıldınız. Size yakışan büyük düşünmek. Ne iş yapıyorsanız, hangi konumdaysanız, büyük düşünün. Büyük düşünün, ona göre hareket edin. Yarını düşünerek değil, 10, 20 sene sonrasını düşünerek hareket edin. Bunları yaparken de hayatta kaybetmekten korkmayın. Bakın Steve Jobs 30 yaşında, kendi kurmuş olduğu şirketten kovuldu. Ama daha sonrasında tekrar şirketin başına geçti ve dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline getirdi. Walt Disney, ilk başladığı işten, yeterince hayal gücü ve özgün fikirleri yok diye atılmıştı. Başarısız da olabileceğinizi, aklınızdan çıkarmayın. Onun için büyük düşünün. Çünkü arkanızda ve yanınızda, çok güçlü bir aileniz var. Bu ailenin gücünü de her zaman hissedin. En büyük gücümüz de ne biliyor musunuz? Şu birliktelik. Her fırsatta, daha fazlasını göstermemiz lazım. Bizden yardım istemekten sakın çekinmeyin. Hedeflerimize, sizlerle birlikte ulaşacağız."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek? ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ALES sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM sorgulama ekranı! Göz çapaklanması neden olur, nasıl temizlenir? Göz Çapaklanması neyin belirtisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title