Haberler

Hisarcık Thk Şubesi 7 Bin 500 TL'lik Deri Topladı

Türk Hava Kurumu, (THK) Kütahya’nın Hisarcık Şubesinin Kurban Bayramında bağış yapılan toplam 488 küçük ve büyükbaş hayvan derisinden 7 bin 500 TL gelir elde ettiği bildirildi.

Türk Hava Kurumu, (THK) Kütahya'nın Hisarcık Şubesinin Kurban Bayramında bağış yapılan toplam 488 küçük ve büyükbaş hayvan derisinden 7 bin 500 TL gelir elde ettiği bildirildi.

Bu yılki Kurban Bayramında toplam 488 küçük ve büyükbaş hayvan derisi topladıklarını belirten THK Hisarcık Şube Başkanı Mehmet Ali Uludoğan, Hisarcık ve köylerinden 347 keçi, 85 koyun ve 56 sığır derisi bağışlandığını ve karşılığında 7 bin 500 TL gelir elde edildiğini bildirdi.

Deri toplama yetkisinin halen Türk Hava Kurumunun elinde olduğuna dikkat çeken Mehmet Ali Uludoğan," Türk Hava Kurumu yasalarla kendisine verilen yetkiler çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir. Geçen yıldan bu yana topladığımız kurban derilerinin tamamı Türk Hava Kurumu faaliyetleri için kullanılmaktadır. Artık diğer kurumlara pay verme durumu ortadan kalkmıştır. Ancak hayır derneklerinin, camilerin ve özellikle de öğrenci yurtlarının da kurban derisi toplaması her yıl deri gelirimizin düşmesine neden olmaktadır. Nitekim geçen yıl deri gelirimiz 9 bin 500 TL iken, bu yıl 7 bin 500 TL'ye düşmüştür." diye konuştu. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title