Haberler

Hisarcık'taki Camilerde Cuma Namazı Öncesi Şehitler İçin Özel Program

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün İl Müftülüklerine gönderdiği yazıya istinaden tüm camilerde Cuma Namazından önce vaaz verilmeyerek şehitler için özel program için düzenlendi.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün İl Müftülüklerine gönderdiği yazıya istinaden tüm camilerde Cuma Namazından önce vaaz verilmeyerek şehitler için özel program için düzenlendi.

Programda, Yasin-i Şerif ve Aşr-ı Şeriflerle birlikte Fil Suresinden itibaren namaz sureleri okundu, sureler arasında ise cemaatin de iştiraki ile tekbirler getirildi ve sonunda dua yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün İl Müftülüklerine gönderdiği yazıda şu hususlar dile getirildi,"Ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canlarını feda ederek şehadet mertebesine erişen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak en başta gelen vazifemizdir. Bu itibarla 11.09.2015 Cuma günü Cuma namazı öncesi, ülkemizdeki bütün camilerde şehitlerimiz için özel bir program düzenlenmesinin anlamlı olacağı düşünülmektedir. Söz konusu program kapsamında;

1-Namazdan önce Yasin-i Şerif ve Aşr-ı Şeriflerle birlikte Fil Suresinden itibaren namaz sureleri okunacak; sureler arasında cemaatin iştiraki sağlanarak tekbirler getirilecek ve sonunda dua yapılacaktır.

2- İl/İlçe merkez camilerinde namaz kıldırma ve hutbe okuma vazifeleri il/ilçe müftüleri veya vekilleri tarafından yerine getirilecektir." denildi.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

title