Haberler

Hisarcık'ta Gaziler Günü Etkinlikleri

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" unvanının verilişinin 92.yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" unvanının verilişinin 92. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tören sabah saat 10.00'da Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Garnizon Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Özenç günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Özenç konuşmasında "Bugün bizler bu anlamlı bayramı yurdun dört bir yanında bütün milletçe coşkuyla kutlamaktayız. Türk milletinin asker olmasından kaynaklanan vatan sevgisi, görev bilinci dürüstlük gibi karakter özellikleri, vatan savunmasında seve seve hayatlarını feda eden bu yolda sakatlanarak gazi olan herkes için ateşleyici bir güç olmuştur. Bu güç öyle bir güçtür ki Türk tarihinde birçok defa kendini göstermiş ve bitti denilen, çöktü denilen bir millet yeniden doğmuştur. Kahraman gazilerimiz sizler vazifenin yapılması uğrunda taşıdığınız üniformayı kendi kanınızla taçlandırıp gazi unvanı alarak vatanın, milletin ve bayrağın ne denli paha biçilmez olduğunu bir kez daha ortaya koydunuz" dedi.

Daha sonra gazi ve şehit yakınları Kaymakam Fethi Savran'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Savran gazi ve şehit yakınlarıyla tek tek tanışarak, "Vatanımızın birliği bütünlüğü, devamı şehit ve gazilerimiz sayesinde olmuştur. Vatanımızın her zerresinde ve toprak parçasında kanını akıtan siz gazilere ve şehit ailelerine Türk milleti ve Hisarcık ilçesi adına teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Tören sonrasında Kaymakamı Fethi Savran, Garnizon Komutanı Ahmet Özenç, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Güler ve Belediye Başkanı Mehmet Akbaş terör gazisi Sedat Kurum'u evinde ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Garnizon Komutanlığı Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

title